Facebook bygger i Esbjerg

Den amerikanske gigant vil bygge et af landets største datacentre i Esbjerg.

Danmarks næste datacenter kommer til at ligge i Esbjerg. Det er Facebook, der står bag det kommende datacenter, skriver Avisen Danmark. (Foto: © Dado Ruvic / Reuters © Scanpix)

Facebook bygger Danmarks næste datacenter ved Esbjerg.

Det skriver Avisen Danmark.

Med 250.000 kvadratmeter bliver det et af landets største datacenter.

Behandling i byrådet

Det er Notita Networks ApS, der står bag datacentret ved Esbjerg, men ifølge CVR-registret, som DR har gennemgået, så er selskabet Notita Networks ApS både stiftet og ejet af Facebook.

Esbjerg Byråd skal på mandag behandle sagen, det fremgår af byrådets dagsorden.

1. viceborgmester i Esbjerg Kommune, Susanne Dyreborg fra Dansk Folkeparti bekræfter, at det er Facebook, der står bag det kommende datacenter i Esbjerg.

- Ja, det kan jeg godt bekræfte. Og jeg synes, det er fantastisk, at de vil investere i vores område.

- Det betyder noget for hele området. Det giver nogle flere arbejdspladser, bosætning af nye skatteborgere, og det betyder noget for vores infrastruktur, siger hun til DR og fortsætter:

- Al udvikling, der kan ske i vores by, er en gevinst, og al investering udefra hilser vi jo velkommen, siger Susanne Dyreborg.

Så stort som 40 fodboldbaner

Den amerikanske mediegigant vil bygge et datacenter, der får et areal på 250.000 kvadratmeter, og det svarer til cirka 40 fodboldbaner, fordelt på 200.000 kvadratmeter datahaller og 50.000 kvadratmeter, der blandt andet skal indeholde administrations-, logistik-og servicebygninger.

Der er flere datacentre under opførsel rundt om i Danmark. Blandt er to nye datacentre på vej i Sønderjylland, som Google og Apple står bag.

Facebook er ved at bygge i Odense, Apple er ved at opføre et datacenter i Viborg, mens Google har købt en større grund i Fredericia.