Fadervor og salmesang: De kristne friskoler får flere elever

Et stigende antal forældre vælger at indskrive deres elever på en af landets 35 kristne friskoler.

På Markusskolen i Esbjerg har man måttet oprette en ekstra børnehaveklasse. (Foto: © Sonny Munk Carlsen, Scanpix)

Der er sjældent fyldt i de danske kirker. Alligevel går stadig flere danske børn på en kristen friskole.

Landets 35 kristne friskoler har sammenlagt fået 12 procent flere elever de seneste fem år, og det på trods af, at elevtallet i grundskolerne er faldende.

Det skriver Jyllands-Posten.

Landets friskoler har generelt flere elever, men de kristne skoler vokser mere end gennemsnittet.

På Markusskolen i Esbjerg mærker man også en øget interesse for skolen. Det fortæller skoleleder Henning Høgild Pedersen.

- Der er mange, der henvender sig for at få deres børn ind på skolen. Faktisk får vi så mange henvendelser, at vi langt fra kan tilbyde en plads til alle dem, siger han.

Alene sidste år havde skolen 80 ansøgere til indskolingen, og skolen var derfor nødt til at oprette to børnehaveklasser.

Henning Høgild Pedersen mener, at det er skolens værdier, som får forældrene til at sende deres børn på de kristne friskoler.

- Vi lægger meget vægt på, at man skal tage hensyn til hinanden og skabe et fællesskab, hvor der er god trivsel, fortæller han.

Lektor Hans Raun Iversen fra Københavns Universitet siger til Jyllands-Posten, at han ikke er overrasket over udviklingen. Han henviser til, at danskerne i dag har stor tillid til folkekirken, og han mener, at det smitter af på de kristne friskoler.

På Markusskolen i Esbjerg kan alle forældre, uanset livssyn, tilmelde deres børn. Forældrene skal dog skrive under på, at de er med på, at undervisningen bygger på det grundsyn, der er formuleret i skolens vedtægt. Der står blandt andet:

- På grundlag af bibelens syn på mennesket som Guds skabning skal skolen med hele sit virke være med til at opdrage og præge eleverne i retning af en sand kristen livsførelse.