Fælles dansk/tysk banegård på sporet

Banegård i grænseregionen er kommet et skridt tættere på, efter analyse ligger klar.

Et ønske om at forkorte rejsetiden mellem Aarhus og Hamborg er en af grundene til analysen. (Foto: Bjarne Luthcke © Scanpix)

En ny fælles dansk/tysk banegård i grænseområdet skal ligge i Flensborg-forstaden Weiche, der ligger få kilometer syd for grænsen.

Det er konklusionen i en analyse af, hvordan togtrafikken i grænseområdet kan forbedres, som Flensborg Byråd har fået lavet af.

Den fælles banegård er noget, der længe har været et ønske fra politisk side i grænseregionen. Aabenraa Kommune og Region Syddanmark har derfor også bidraget økonomisk til analysen.

Alligevel ærgrer placeringen i Weiche Aabenraa-borgmester Thomas Andresen (V):

- Jeg ville gerne have haft den tættere på grænsen. Jeg mener dog stadig, det giver mening at tale om den som en fælles banegård, for det er nemt at køre dertil for os, siger Thomas Andresen.

Med placeringen så tæt på Flensborg, mener den danske borgmester, at det er tyske investeringer, der skal til for at banegården realiseres.

Trafikpolitisk ordfører Flemming Meyer for partiet SSV i den slesvig-holstenske landdag glæder sig også over analysen og ser en fælles dansk/tysk banegård som et kæmpe udviklingsperspektiv for hele grænselandet:

- Jeg synes det lyder fuldstændig fornuftigt, og det peger virkelig i den rigtige retning. Jeg regner med, at det kan give hurtigere forbindelser, og at det vil gavne regionen gevaldigt, siger Flemming Meyer.

Thomas Andresen forudser, at der i hvert fald går ti år, endnu inden banegården er en realitet.