Far og mor stopper unges druk

Forældrenes holdning til alkohol har stor betydning for hvor meget de unge drikker.

Skål! Unge vil hellere drikke en øl for hyggens skyld end at drikke sig i hegnet, viser nye tal. Og det hænger sammen med forældrenes påvirkning, mener forening. (Foto: Mathias Bohn © DR)

De unge hælder færre øl og shots i halsen end tidligere, og det hænger sammen med, at forældrene har ændret holdning til, hvornår det er i orden for de unge at begynde at drikke alkohol.

Det mener Mette With Hagensen, der er formand for foreningen Skole og Forældre.

- Vi har som forældre set meget unge børn rage fulde rundt i nattelivet, og det synes vi ikke, er i orden længere, så derfor har vi sat hælene i, siger Mette With Hagensen.

Konfirmander skal ikke være fulde

Den nye nationale sundhedsprofil viser, at antallet af unge mellem 16 og 24 år, som drikker mere end sundhedsstyrelsens anbefalinger er faldet med ti procentpoint siden sidste måling i 2010.

- Vi oplever på forældremøderne allerede i 5.-7. klasse at der bliver snakket om hvilken holdning vi som forældre har til alkohol. Før syntes en del, at det var i orden at drikke, når man blev konfirmeret, men nu følger de fleste sundhedsstyrelsens anbefaling, som er 16 år.

Og den holdning deler Frederik Sørensen, som går i 3.g på Esbjerg Gymnasium.

- Jeg tror, indstillingen har ændret sig. Da jeg gik i niende klasse skulle man bare være fuld, men nu er det nok at hygge sig med en enkelt bajer eller to, siger han.

Facebook
Twitter