Fastnettelefonen lever et sejt liv

Den faste forbindelse er mere sejlivet end forventet. 40 procent har stadig fast telefon.

40 procent af danskerne bor i et hjem med en fastnettelefon, selv om langt de fleste også har en mobil. (© Colourbox)

Selv om langt de fleste efterhånden går rundt med en mobiltelefon i lommen, så holder en del danskere stadig fast i den gammeldags telefon derhjemme.

En undersøgelse fra teleselskabet 3 viser, at 40 procent af danskerne har en fastnettelefon. Og selv om tallet er for nedadgående, så er vi langsommere til at droppe den gode, gamle telefon, end mange havde regnet med.

- Allerede for tyve år siden var teleeksperter ude at sige, at fastnettelefonen ville dø inden for får år. Men den er her endnu, siger kommunikationsrådgiver i TDC Camilla Jørgensen.

Hyggeligere med en fastnet

Camilla Jørgensen fortæller, at fastnettelefonens overlevelse ikke alene skyldes, at folk ikke kan tage sig sammen til at afmelde den. Der bliver også stadig installeret nye fastnettelefoner i de danske hjem.

Den gamle fastnet med ledning og telefonrør har nemlig for mange en lidt anden funktion end mobilen, vurderer hun.

- Det tyder på, at man har hyggeligere samtaler over fastnet. En samtale på en fastnettelefon er i hvert fald mere end dobbelt så lang som en mobilsamtale, siger Camilla Jørgensen.

Der er historie knyttet til nummeret

Også direktør for privatmarkedet hos 3 Danmark David Elsass peger på, at når fastnettelefonen er så sejlivet, så handler det om følelser.

- Vi ved, at nogle holder fast i fastnettet lidt længere end nødvendigt, da der er meget historik knyttet til fastnetnummeret, siger David Elsass.

Analysen fra teleselskabet 3 viser, at syddanskerne vil være de første, der helt dropper fastnettelefonen.

I dag har 37 procent af syddanskerne en fastnettelefon, men næsten halvdelen af dem – 43 procent – overvejer at droppe den. I den modsatte ende ligger nordjyderne. Her overvejer kun 28 procent at droppe den gode, gamle fastnetforbindelse.

Undersøgelsen er gennemført af analysebureauet Wilke for teleselskabet 3.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1044886175561906