Fejl i kontanthjælpsbreve: Det vælter ind med henvendelser

Esbjerg Kommune er ved en fejl blevet angivet som afsender på næsten alle breve om kontanthjælp, der er sendt ud i Jylland.

Brevene beskriver, hvordan kontanthjælpsmodtagerne står i forhold til kontanthjælpsloftet, der træder i kraft 1. oktober. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Er du kontanthjælpsmodtager og bor i Jylland er der stor sandsynlighed for, at du i weekenden har fået et forvirrende brev fra Esbjerg Kommune.

Ved en fejl har IT-virksomheden KMD sendt breve ud til borgere i næsten hele Jylland, hvor Esbjerg Kommune er angivet som afsender.

Den eneste undtagelse er Aarhus Kommune, hvor afsenderen rigtigt nok er Aarhus Kommune.

Det har givet pres på kontoret, fortæller Katrine Hansen, der er kontorchef for kontanthjælp i Esbjerg Kommune.

- Vi har fået rigtig mange telefonhenvendelser og mails. I starten vidste vi ikke, at der var gået noget galt, siger hun.

Langt de fleste af henvendelserne kommer fra borgere, der er forvirrede over brevet, siger Katrine Hansen.

- Det er ikke så mærkeligt, de undrer sig over at få et brev fra Esbjerg Kommune, hvis de ikke bor i kommunen, siger hun.

Brevene beskriver, hvordan kontanthjælpsmodtagerne står i forhold til kontanthjælpsloftet, der træder i kraft 1. oktober.

Der er sendt breve til cirka 150.000 borgere. Tusindvis har fået breve, hvor afsenderkommunen er forkert, mens andre er blevet placeret på en forkert sats, lyder det fra KMD, der sender brevene på kommunernes vegne.

På landsplan har 43.000 kontanthjælpsmodtagere modtaget et brev, der indeholder fejl.

Facebook
Twitter