Filippinske chauffører blev lovet bolig, sygesikring og eget bad: Vi føler os snydt

Forholdene hos Kurt Beier Transport var langt fra det, de 26 filippinske og srilankanske chauffører var blevet lovet.

Christy Manoj, Marlon Maninang og Reynante Arceo har alle kørt lastbil for Kurt Beier og boet i den slumlignende lejr i Padborg, hvor de for omkring en uge siden blev hentet af politiet.

- Vi er skuffede, og vi føler os snydt.

Sådan lyder det fra tre af de udenlandske chauffører, der for en en uge siden forlod en slumlignende lejr i Padborg, hvor de boede, når de ikke kørte lastbil for transportvirksomheden Kurt Beier Transport.

Medierne og 3F har siden udrullet den ene historie efter den anden om sagen, hvor alt fra dårlige lønninger og kummerlige boforhold til anklager om menneskehandel er kommet frem.

Det, de fik hos Kurt Beier, var alt andet, end de var blevet lovet, da de sagde ja til jobbet.

- Vores aftale var, at vi skulle have bolig, sygesikring og forsikring, siger Christy Manoj, der er fra Sri Lanka.

Danmark havde et dårligt ry

Faktisk fik chaufførerne vist en video med pæne værelser og eget bad og toilet, inden de rejste til Europa, fortæller de.

- Der gik mange rygter om, at det ikke var godt i Danmark. Alligevel var vi chokerede, da vi kom. Vi havde hverken vores egen seng eller gode toiletforhold.

De fire toiletter, der var til rådighed, lå langt fra lejren, og én weekend var de 150 chauffører om at dele dem.

- Virksomheden var ligeglade med os. De tænkte kun på deres penge, siger den filippinske chauffør, Reynante Arceo.

Situationen stresser chaufførerne

Chaufførerne bor i dag et hemmeligt og sikkert sted i Sønderjylland, hvor de er i Center Mod Menneskehandels varetægt.

Center Mod Menneskehandel vurderede onsdag, at de 26 filippinske og srilankanske chauffører fra lejren i Padborg er ofre for menneskehandel.

Dermed har chaufførerne foreløbig 30 dages betænkningstid til med hjælp fra Center mod Menneskehandel at beslutte sig for, hvad de vil.

Den seneste uge har været hård for de udenlandske chauffører, siger Marlon Maninang.

- Vi er meget stressede. Vi kom for at arbejde, men nu er vi i en svær situation. Vi tænker og vi sover ikke godt. Vi vil gerne afslutte det her, så vi kan finde arbejde igen.

Håber på nyt job i Danmark

På trods af det, chaufførerne har været igennem, er de taknemmelige for den behandling og omsorg, de har mødt hos danskerne, og deres håb er at finde et nyt job i Danmark.

- Det er vigtigt for os at finde et arbejde, så vi kan forsørge vores familier. Jeg er kommet til Europa for at skabe et bedre liv for mine børn. Men vi vil ikke arbejde for Kurt Beier, siger Christy Manoj.

DR Syd har forsøgt at få fat på direktør i Kurt Beier Transport, Karsten Beier. Det har ikke været muligt at få en kommentar.

FacebookTwitter