Fire år med nedsat fart: Men vejarbejdet gik i stå efter 200 meter

Seks kilometer med fartbegrænsning i Sønderjylland frustrerer trafikanter.

Buskmosevej, der går mellem Gråsten og landsbyen Kværs i Sønderjylland, skal udvides. Men der har ikke været skyggen af vejarbejde i flere år. (Foto: Sofie Lewring © (c) DR)

50 kilometer i timen på grund af vejarbejde. Det fortæller en række midlertidige skilte dig, når du kører ad Buskmosevej mellem Kværs og Gråsten i Sønderjylland.

Men på den seks kilometer lange landevejsstrækning, hvor vejarbejdet skulle være i gang, er der ikke en eneste skovl, maskine eller arbejder.

Det har der ikke været siden 2015, siger Allan Gregersen, som bor i Kværs og dagligt kører på vejen.

Arbejdet gik i stå efter 200 meter

Sønderborg Kommune besluttede for år tilbage, at vejen skulle udvides på en seks kilometers strækning, så der blev bedre plads til den tunge trafik på vejen. Arbejdet gik i gang, og de første 200 meter af vejen blev udvidet.

Men siden gik arbejdet i stå på grund af uoverensstemmelser i en del af vejarbejdet.

Og ifølge Allan Gregersen er det et stort problem, at vejarbejdet er gået i stå.

- Det er en meget smal vej, og der kommer meget tung trafik igennem her. Hvis man møder en modkørende lastbil, er der knap plads til begge to. Specielt om vinteren er det helt elendigt.

  • Vejarbejdet gik i stå for fire år siden - alligevel må man stadig kun køre 50 km/t på strækningen. (Foto: Sofie Lewring © (c) DR)
  • Sønderborg Kommune besluttede for år tilbage at udvide Buskomsevej for at give mere plads til den tunge trafik, der jævnligt benytter vejen.
  • Kun de første 200 meter af i alt seks kilometer vej er gjort færdig. (Foto: Sofie Lewring © (c) DR)
1 / 3

Kommunen erkender fejl

Det er ikke godt nok, erkender formanden for teknik- og miljøudvalget, Aase Nygaard, der vil have vejarbejdet genoptaget.

- Vi skal se at få det gjort, for det er alt for lang tid, det her er foregået. Vi skal have det lavet inden sommerferien.

I november sidste år lovede Sønderborg Kommune, at der ville ske noget i 2. kvartal af 2019. Men arbejdet står altså stadig bomstille på Buskmosevej, så Allan Gregersen giver ikke meget for kommunens planer, før der er folk og maskiner i gang igen.

- Hvis man kun har planer, kommer man ikke ret langt. Der skal være handling bag ordene, siger Allan Gregersen.

FacebookTwitter