Fireårig styrtede fem meter ned fra rulletrappe: Center skærper nu sikkerheden

Rulletrappen levede op til sikkerhedskrav, men centeret i Sønderborg sikrer alligevel rulletrapperne ekstra.

Drengen greb fat om gelænderet op højre side og blev derfor trukket med op. Herefter falder han ned til højre for trappen med et fald på fem til seks meter. Pullerten i højre side skal nu forsøge at undgå, at noget lignende sker igen. (Foto: Shoppingcenter Borgen)

Lørdag eftermiddag styrtede en fireårig dreng fem til seks meter ned fra en rulletrappe i shoppingcenteret Borgen i Sønderborg.

Selvom alle sikkerhedskrav til centrets rulletrapper er opfyldt, har weekendens hændelse nu ført til, at alle rulletrapper i centret bliver sikret yderligere.

- Vi har i dag opsat pullerter, så den hændelse, der skete i weekenden, simpelthen ikke vil kunne gentage sig, siger centermanager Flemming Enghave.

Straks efter ulykken blev rulletrappen stoppet og spærret af, så sikkerhed og installationer kunne blive undersøgt for at finde en forklaring på ulykken.

Men alt var i orden, og sikkerheden var overholdt, fortæller Flemming Enghave.

Den fire-årige dreng tog fat i rulletrappens gelænder. Da han ikke straks slap det kørende bånd, blev han hejst med op. Det skal pullerter nu forsøge at forhindre fremover. (Foto: Shoppingcenter Borgen)

- Jeg vil gerne slå fast, at den ulykke, der skete, ikke på nogen måde kunne have været forudset, og at omstændighederne måske er af en sådan karakter, at det aldrig vil ske igen. Uanset dette gør vi nu, hvad vi kan, for at forebygge en gentagelse.

Drengen er stadig i kritisk tilstand

Den fireårige dreng tog fat i det kørende bånd på gelænderet på rulletrappens nederste trin. Drengen holdt så godt fast, at han blev trukket med op på toppen af gelænderet.

- Efter at have kørt en meter op mellem stueetagen og 1. etage får han overbalance og falder desværre til den forkerte side, hvor der er to etager ned. Der er mellem fem og seks meter ned, forklarer Flemming Enghave.

Derfor opfordrer centermanageren også forældre til at være ekstra opmærksomme på deres børn, når de nærmer sig elektriske installationer som rulletrapper og elevatorer.

- Der er så mange kræfter i gang, og det er på ingen måde installationer, børn skal være i nærheden af alene, siger han.

Drengen blev efter ulykken fløjet med helikopter til Odense Universitetshospital.

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi er drengens tilstand stadig kritisk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk