Flensborg-borgmester: På tide med grænsekontrol

Øget grænsekontrol er nu en nødvendighed, mener overborgmesteren i Flensborg.

Simon Faber har ellers tidligere været stærk modstander af øget kontrol ved den dansk-tyske grænse. Men nu er det en nødvendighed, siger han.

Det er på høje tid, Tyskland genindfører grænsekontrollen. Sådan lyder det fra overborgmester i Flensborg, Simon Faber, der ellers tidligere har været modstander af øget grænsekontrol.

I går indførte Tyskland midlertidig grænsekontrol ved grænsen til Østrig. Den tyske regering vurderede, at op mod 40.000 flygtninge og migranter ville krydse landets grænser i løbet af weekenden.

Derfor er grænsekontrol nu en nødvendighed, mener Simon Faber.

- Det har været utroligt at opleve, at man kunne lade situationen løbe så frit uden at have nogen plan for, hvad der så skulle ske. Det her er en nødvendig konsekvens af en situation, der er ved at komme fuldstændig ud af kontrol, siger Simon Faber.

Det er en befrielse

Simon Faber henviser blandt andet til München, hvor der op til weekenden ankom 13.000 flygtninge og migranter i løbet af en enkelt dag.

- Al mandskab var i brug, og man kunne faktisk næsten ikke huse dem. Og det var bare én dag. Den slags scener har vist gjort det tydeligt, at man er nødt til at agere på en anden måde. Så jeg er lidt befriet over, at man har truffet den her beslutning, selvom den bliver svær at gennemføre, siger overborgmesteren.

Flygtninge venter på at komme videre fra stationen i Flensborg (Foto: Hanne Høier)

Tyskland øger primært grænsekontrollen mod de sydtyske grænser, men Simon Faber er også indstillet på, at grænsekontrollen øges fra dansk side.

Det er en kæmpe udfordring

Overborgmesteren har ellers tidligere været stærk modstander af øget kontrol ved den dansk-tyske grænse.

- Men vi står nu over for en kæmpe udfordring. Så i den nuværende situation, mener jeg, det er fornuftigt, siger Simon Faber.

Tyskland har foreløbig taget imod 450.000 asylansøgere i år.

Den danske integrationsminister Inger Støjberg (V) sagde i aftes, at hun ikke ser nogen grund til at sætte grænsebomme op ved den dansk-tyske grænse.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk