Flere brugte gaver under juletræet i år

Selvom gaven har været i brug før, kan den godt bringe glæde igen. Den Blå Avis melder om en stigning i salget i december måned.

Vi er blevet mere villige til at købe brugte varer - også til julegaver.

Hvis du finder en brugt iPhone under juletræet i år, så skal du ikke blive alt for overrasket.På den Blå Avis kan man nemlig mærke, at genbrugsvarer er blevet en populær gave i julen.Det er særligt elektronik og nipsgenstande der hitter, lyder det fra informationsansvarlig på Den Blå Avis på nettet, Jan Lang.Dyre gaver bliver købt brugt- Vi har set en stigning på op mod mod 10 procent i salget af de her kategorier den seneste måned, siger han.

Det er gaver, der har en høj nypris, og derfor kan der være en god fidus i at købe dem brugt.- Det er typisk elektronikvarer som Playstations og iPhones, ting til hjemmet såsom vaser og så er det vintertøj, der hitter, særligt til børn og kvinder, fortæller Jan Lang. i dag er vi jo ikke skamfulde over at købe brugtSøren askegaard, professor i forbrugeradfærdBrugte gaver er mere okay end tidligereOg hvor det før i tiden var skamfuldt at købe genbrugsvarer, så er vi i langt højere grad blevet villige til at købe brugte sager.Det fortæller professor i forbrugeradfærd ved Syddansk Universitet, Søren Askegaard,- Tidligere købte man genbrug, fordi man ikke havde råd til at købe nyt.- Men i dag er vi jo ikke skamfulde over at købe brugt. Tværtimod er vi jo fornuftige, fordi vi kan få noget mere for de samme penge og ovenikøbet yde en indsats over for miljø og affaldsproblematikker, siger han.

Facebook
Twitter