Flere danskere efterlader deres kæledyr

I 2015 blev 3.998 dyr smidt ud af deres ejere. Ifølge Dyrenes Beskyttelse svarer det til en stigning på 70 procent på et år.

Det er især katte, vi bliver trætte af. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Et stigende antal danskere vælger at skille sig af med deres kæledyr, når de ikke vil, eller ikke kan, have dem længere. Det oplyser Dyrenes Beskyttelse.

Organisationen oplever en stor stigning i antallet af dyr, der efterlades eksempelvis bundet til en lygtepæl eller pakket ned i papkasser på rastepladser og i parkeringskældre.

I 2015 blev 3.998 dyr smidt ud af deres ejere. Ifølge dyreværns-organisationen svarer det til en stigning på 70 procent på et år.

Det ærgrer områdeformand i Varde og vicepræsident i Dyrenes Beskyttelse, Jørn Rørvang.

- Det er simpelthen for dårligt, at man ikke vil passe på sine dyr. Alt for mange dyreejere tager ikke ansvar, og det ender desværre ofte med, at dyrene bliver efterladt, når ejerne ikke kan overskue opgaven længere. Man orker ikke at skille sig af med dyrene på anden vis, siger han.

Jørn Rørvang har derfor en bøn til dem, der overvejer af skille sig af med et kæledyr.

- Står du med en gammel hund eller en gammel kat, som ikke skal have et andet hjem, så er det mest humane at gå til en dyrelæge og få dyret aflivet. Er det yngre dyr, så henvend dig til Dyrenes Beskyttelse. Jeg ved godt, det koster penge, men så ved man, at dyret får det godt, siger han.

Disse dyr efterlades:

  • Det er især katte, vi bliver trætte af. Kattene udgjorde 85 procent af de dumpede dyr sidste år. Størstedelen af dem var killinger eller kattemødre med killinger, som efterlades.
  • Den næststørste gruppe af dumpede dyr er kaniner. Sidste år blev 363 kaniner efterladt af deres ejere.
  • Derudover blev der blandt andet efterlads 18 hunde og 61 eksotiske fugle.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.