Flere hundrede drenge er potentielt ofre i massiv misbrugssag: 33-årig mand sigtet

Sagen er så omfattende, at næsten alle landets politikredse har været involveret.

Igennem halvandet år har Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsket en massiv sag, hvor potentielt flere hundrede børn er involveret. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Artiklen er blevet opdateret, efter DR har fået aktindsigt i en del af sigtelsen mod den 33-årige mand.

En stor sag om grooming og seksuelt misbrug af potentielt flere hundrede børn og unge venter lige nu på at komme for retten i Esbjerg.

I sagen er en 33-årig mand fra Esbjerg-området sigtet for at have blufærdighedskrænket og udsat drenge under 15 år i hele landet for anden seksuel omgang end samleje.

Det fortæller vicepolitiinspektør for personfarlig kriminalitet ved Syd- og Sønderjyllands Politi Jacob Ulvedahl Andersen.

- Siden april 2018 har vi efterforsket en omfattende sag om blandt andet 'grooming'. Den sigtede er varetægtsfængslet, og der forventes at blive rejst tiltale inden for nogle måneder, siger han.

Vi ser det oftere og oftere

Hos politiet og Anklagemyndigheden er sagen omtalt som Operation TAHCPANS - altså Snapchat stavet bagfra. De vil dog ikke bekræfte, at det er gennem Snapchat, at kontakten til drengene er foregået.

Snapchat vil heller ikke bekræfte, at de er involveret i den konkrete sag, men forklarer i en mail, at de tager stærk afstand fra krænkelser af mindreårige igennem deres platform, og at de generelt samarbejder med politi og myndigheder for så vidt muligt at forhindre det.

I retsbøger, som DR har fået aktindsigt i, fremgår det dog, at den sigtede i mere en 30 tilfælde har brugt Snapchat til at kontakte børn ned til 10-årsalderen, mens han har udgivet sig for at være en mindreårig pige.

Derefter har han chattet og udvekslet billeder og videoer med det formål at tvinge børnene til at sende flere billeder eller videoer samt opnå samleje eller andet seksuelt forhold. Retsbøgerne viser desuden, at den sigtede mindst én gang er mødtes med en mindreårig.

'Sag med meget store konsekvenser'

Hos Børns Vilkår er direktør Rasmus Kjeldahl rystet over sagen, men samtidig er den ikke enestående, pointerer han. Og det er bekymrer ham.

- Det er en uhyggelig sag. Både i forhold til anklagernes karakter, og også det meget store antal børn, der er involveret. Det er en sag med meget store konsekvenser.

Rasmus Kjeldahl håber, at den nye sag kan sætte fokus på behovet for en større indsats mod grooming og misbrug af børn.

- De seneste par år er der kommet den ene store sag efter den anden. Så der er jo klart behov for, at vi fra samfundet side gør mere for at forebygge, at det her overhovedet sker.

Flere end hundrede børn og unge er videoafhørt i sagen, og de fleste bor i Nordsjælland, oplyser Nordsjællands Politi.

Retsmødet foregår for lukkede døre, og Syd- og Sønderjyllands Politi kan derfor ikke oplyse mere i sagen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den sigtedes advokat.

Facebook
Twitter