Flere idrætslinjer på vej i folkeskolen

Idrætslinjerne er meget populære på landets folkeskoler. Sport er med til at fastholde elever og motivere dem til almindelig skolegang, mener skoleleder.

Idrætsklasserne er meget populære, og flere idrætslinjer er på vej i de ældre klasser i folkeskolen. (© Colourbox.com)

Der er godt nyt til de drenge og piger, der har krudt bagi og helst vil dyrke idræt hele tiden.

Der er nemlig stor interesse for skolernes idrætsklasser, og nu ser det ud til, at der er flere på vej.

Den nye skolereform lægger op til, at der kan laves flere profil-skoler, og det betyder også flere idrætslinjer.

Vi skal også være med

Varde er en af de kommuner, der som noget nyt vil prøve idrætslinjer fra næste skoleår.

- Der er en interesse fra forældrene i forhold til profil-skoler. Så det er en måde for os at brande os og rekruttere elever på. Når efterspørgslen er der, skal vi være med, siger skoleleder Inge Marie Kristensen fra Sct. Jacobi Skolen i Varde.

Da Varde Kommune holdt første informationsmøde om deres idrætsklasser, kom der i alt 130 børn og voksne. Det var flere end Inge Marie Kristensen havde håbet på. Og planen er nu at være klar til næste skoleår med både en badminton-, en håndbold- og en fodbold-linje.

Idrætsklasser er populære

I Sønderborg, Tønder og Haderslev fortæller lederne også om en stigende interesse for skolernes idrætslinjer.

- Vi får rigtigt mange henvendelser, både i løbet af året og når vi holder informationsmøder. Der er meget stor interesse for området, siger elite-koordinator i Haderslev, Morten Nørby Poulsen.

I Esbjerg har skoleleder Jan Lagoni fra Vitaskolen i Esbjerg flere års erfaring med de idræts-linjer, der nu er blevet populære på mange folkeskoler. Og han ser mange fordele ved, at flere skoler opretter sports-linjer.

Motiverede elever

- Det gør eleverne mere motiverede. Når de er interesserede i den specielle linje, de går på, så smitter det også af på resten af skolegangen, siger Jan Lagoni.

Derudover bliver det nemmere for de almindelige folkeskoler at holde på eleverne, vurderer han.

- Der er prestige i at have de her idrætslinjer. Det er der ingen tvivl om. Og derfor bliver folkeskolerne også mere konkurrencedygtige i forhold til de efterskoler, der ellers trækker mange elever, siger Jan Lagoni.

Idrætsklasserne er et tilbud for elever fra 7. klasse og op til 9. eller 10. klasse.