Flere kommer til skade i offshore-branchen

Der er sket en fordobling i antallet af arbejdsulykker i offshorebranchen fra 2013 til 2014.

Der er sket en fordobling i antallet af arbejdsulykker i offshorebranchen fra 2013 til 2014. (Foto: Jan Bendtsen)

Det er ikke uden risiko at arbejde på Nordsøen. Det viser nye tal fra Arbejdstilsynet.

Antallet af arbejdsulykker i offshore-branchen er nemlig mere end fordoblet fra ni arbejdsulykker i 2013 til 22 ulykker i fjor.

Der er blevet arbejdet flere timer i branchen i 2014, men det kan ikke forklare stigningen alene, oplyser Arbejdstilsynet, der nu har valgt at tage affære.

Sikkerhed er altafgørende

- Vi har besluttet at iværksætte en række initiativer, der skal være med til at vende udviklingen. Sikkerhed på Nordsøen er altafgørende, siger kontorchef i Arbejdstilsynet Katrine Krone.

Ifølge Katrine Krone sørger Arbejdstilsynet for at følge udviklingen nøje og er samtidig i tæt dialog med både brancheorganisationen, Olie Gas Danmark, og operatørerne i Nordsøen.

I brancheorganisationen Olie Gas Danmark er administrerende direktør, Martin Næsby, også klar til at gøre en indsats for at nedbringe antallet af ulykker.

Helt styr på sikkerheden

Ti ud af de 22 arbejdsulykker på Nordsøen er fald-, snuble- eller vridulykker. Ofte er følgerne ikke alvorlige, men derfor skal antallet af ulykker alligevel ned, mener Martin Næsby. Hans mål er, at der er færre ulykker, når statistikken gøres op for 2015.

- Der er ingen tvivl om, at én ulykke er en for meget. Derfor sørger vi blandt andet for at finde ud af, hvad årsagerne har været, så vi kan nedbringe antallet, siger Martin Næsby.

En arbejdsulykke tæller med i statistikken, hvis der i forbindelse med skaden har været fravær udover dagen, hvor medarbejderen kom til skade. I de tilfælde skal arbejdsulykken anmeldes til Arbejdstilsynet.