Flere piger i trøjen giver bedre arbejdsmiljø

Flere kvinder i militæret er lig med et bedre arbejdsklima, viser norsk undersøgelse.

Sergentelev på Varde Kaserne Line Søgaard er en af kvinderne på Varde Kaserne. Kvinderne udgør 15 procent på Varde Kaserne. (Foto: Andreas Foldberg- DR Syd)

Jo flere kvinder, der trækker i uniformen, jo bedre bliver arbejdsmiljøet i delingen. Det viser ny forskning fra Norge.

På Varde Kaserne er der i øjeblikket 15 procent kvinder. Og kvinderne har en god indflydelse på deres mandlige kollegaer, siger major Henrik Frick Kirkegaard.

- Jeg kan mærke, at drengene strammer sig an, når de har idræt. Drengene giver sig en anelse mere. Det kan jeg se på dem, siger Henrik Frick Kirkegaard.

Vil ikke tage færre end pigerne

Og han har et konkret eksempel fra træningslokalet.

- Når der er en pige ved siden af, så vil man ikke tage færre armstrækninger eller armbøjninger end pigen. Og de er altså i sindssyg god form de piger, der er her. Så det er bare med at anstrenge sig, siger Henrik Frick Kirkegaard.

Emil Andersen, der er sergentelev på Varde Kaserne, synes også, at det er godt med nogle kvinder i delingen. Han kan godt mærke, at piger kan noget, som drenge ikke kan.

- Jeg mener, at der er helt klare fordele ved at have kvinder med, da de har et mere nursende gen over for personer og mennesker. De kommer med noget nyt og noget anderledes. Men jeg mener samtidig også, at der hurtigt kan gå for meget sniksnak i den, lyder det fra sergenteleven.

Der kan godt være for mange kvinder

Derfor synes han ikke, at der skal være mange flere kvinder i delingerne. Det giver sergentelev Line Søgaard ham ret i. Hun har selv været i deling, hvor næsten en tredjedel var kvinder. Hun var i en deling hvor 18 ud af 56 var kvinder.

- Jeg synes, det var for mange. Der er 12 senge på en stue, og hvis den var fyldt med 12 piger, så skulle vi alle deles om tre bade, tre spejle og tre håndvaske. Og det kan umuligt gå, uden at det vil skabe noget fnidder og noget splid, siger Line Søgaard.

For piger er nu en gang bare anderledes end drenge, mener Line Søgaard.

- Piger skaber bare flere problemer end drenge. For piger er mere nærtagne og bærer meget mere nag end drenge gør, siger Line Søgaard.,

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk