Flere skoler sætter computerspil på skemaet

Interessen for e-sport er stækt stigende i skoler og idrætsklubber.

E-sport bliver stadig mere populært både i skoler og idrætsklubber. (Foto: JEANNE kORNUM © STR)

Interessen for computerspil og e-sport er stærkt stigende på de danske skoler og i idrætsklubberne.

Flere efterskoler og ungdomsskoler opretter særlige e-sportslinjer, og idrætsforeninger laver nye hold for de computerinteresserede børn og unge.

E-sporten er nemlig i en stærk udvikling, og i øjeblikket eksploderer det hele, siger næstformand i paraplyorganisationen eSport Danmark Niels Thornberg.

- Vi får dagligt mange henvendelser fra skoler og idrætsklubber, som gerne vil have e-sport på programmet, forklarer han.

Niels Thornberg fortæller, at e-sportens kraftige vækst lige nu blandt andet skyldes massive investeringer fra større firmaer.

- Og så er der i lokalmiljøet en efterspørgsel fra de unge. Så hvorfor ikke få dem ind i klubberne og på skolerne, siger han.

Blandt de nye skoler, som sætter computerspil på skemaet, er Højer Efterskole. Her tilbyder man fra august en ny linje med e-sport. Filosofien er, at e-sporten giver eleverne sociale kompetencer og lærer dem at arbejde sammen.

- De får virkelig lov til at arbejde med sig selv i forhold til andre. Når de senere skal ud at have et job, så arbejder man jo ofte i et team, siger Kirsten Boyschau.

Esport Danmark arbejder på at blive optaget i Danmarks Idrætsforbund, men lige nu har det ifølge Niels Thornberg lange udsigter.

- De ser nok sporten som lidt for stillesiddende, siger han.

Til gengæld er IOC mere åbne. Niels Thornberg håber at få e-sport på OL-programmet i 2020.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter