Flere søger behandling for hovedpine

Hovedpineambulatoriet har de seneste år modtaget et stigende antal patienter fra hele landet.

Cirka 15 procent af befolkningen plages ifølge Migræne og Hovedpineforeningen af migræne eller spændingshovedpine i en grad, så det påvirker arbejdsliv eller privatliv. (© Colourbox.com)

De fleste kender den bankende smerte i tindingen eller prikkende smerter lige bag øjnene. Hovedpine er en udbredt lidelse og de seneste år har et stigende antal borgere søgt behandling for smerterne.

Det oplever man på Hovedpineambulatoriet i Esbjerg, hvor blandt andre ledende overlæge Marry-Jette Rasmussen tager imod patienterne:

- Der kommer rigtig, rigtig mange, og de kommer jo fra hele landet, så vi har nok at lave, siger hun.

Effektiviseringer skyld i hovedpine

Hovedpineambulatoriet i Esbjerg åbnede i 2011, og en del af forklaringen på det stigende antal patienter, skyldes ifølge Marry-Jette Rasmussen, at folk lige skulle opdage stedet:

- Men det skyldes også, at der bliver flere og flere patienter med hovedpine i det hele taget. Jeg tror, at det skyldes den effektivisering, der sker på mange arbejdspladser, og det giver stress og hovedpine, siger hun.

Neurologbesøg giver kortere ventetid

Hovedpineambulatoriet i Esbjerg har haft ventelister på op mod 700 patienter. Så man har valgt at lukke for tilgangen af patienter, som bliver henvist fra egen læge.

Nu kræver det et besøg hos en neurolog, før man kan blive henvist til et forløb på ambulatoriet. Det gør, at ventetiden i Esbjerg nu er nede på 2-3 måneder.

FacebookTwitter