Flere søger om hjælp til at klare konfirmationen

De unge glæder sig, men de dyre konfirmationer er en udfordring for mange forældre.

En konfirmation anno 2016 er langt mere end et fadervor i kirken. Gennemsnitsprisen ligger på 30.000 kroner. (Foto: Martin Ballund © Scanpix)

Der er godt med unge rumper plantet på kirkebænkene landet over for tiden.

Konfirmationstiden er nemlig ved at være oppe over, men har man hverken råd til mad eller tøj til teenageren, så er det en svær tid.

Derfor søger flere støtte hos hjælpeorganisationer og frivillige. En af dem er kokken Camilla Jehner Baake, der for tredje år laver mad til festen, så udsatte familier også kan holde en ordentlig fest med tre gode retter.

Hun har i år modtaget ansøgninger om langt over 1.000 kuverter:

- De er meget glade og taknemmelige for hjælpen. Det gør måske, at det bliver til mere end rugbrødsmadder, og at man måske kan få flere på besøg end bare lige mor, far og bedsteforældrene. Jeg håber, jeg er med til at give en lidt sjovere fest, siger hun.

Det er for mange en kærkommen håndsrækning. Prisen på en gennemsnits-konfirmation er ifølge Nordea omkring 30.000 kroner.

Samtidig er det første gang, mange unge mennesker oplever en økonomisk forskel på dem selv og andre, fortæller René Skau Björnsson, formand for Børnesagens Fællesråd:

- Der er store forventninger blandt teenagerne. Hele det forventningspres gør, at flere søger hjælp, siger René Skau Björnsson.

- Det betyder rigtig meget, at den unge for eksempel stadig kan være med til blå mandag, selvom mor eller far ikke har så mange penge, siger han.

Facebook
Twitter