Flere studerende får psykologhjælp

Psykologhjælp kan hjælpe studerende med psykiske problemer til at blive i uddannelse.

Flere unge på ungdomsuddannelser søger psykologhjælp (Foto: Jeppe Carlsen © Scanpix)

Det bliver mere og mere udbredt at unge på ungdomsuddannelser søger hjælp hos psykologen, når udfordringerne i skolen bliver for store.

- Det handler både om, at det ikke længere er så tabubelagt, at sige at man har behov for en en psykolog. Herudover er der en større spredning af elever i uddannelssystemet, som gør, at flere har behov for hjælp.

Det fortæller Louise Lind Bern, der er psykolog hos den psykologiske vejledningsenhed NetOpNu.

De fleste skoler er tilknyttet en psykologisk vejledningsordning, mens andre betaler for konsultation hos en praktiserende Psykolog.

Stress, angst og depression påvirker fagligheden

- Vi snakker med de unge om alt lige fra stress, angst, tristhed, depression og pludseligt opståede traumer, fortæller psykolog Louise Lind Bern.

I Syd- og Sønderjylland er cirka 20 uddannelsesinstitutioner tilknyttet vejledningsenheden NetOpNu, der årligt hjælper 350 studerende med forskellige problematikker. For mange af eleverne betyder hjælpen, at de undgår at forlade studiet.

- Det kan betyde rigtig meget for, hvordan man klarer sig fagligt. At man har nogen at tale med om, hvordan man har det psykisk, fortæller psykolog Louise Lind Bern.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter