Flertal af vælgere til Carl Holst: Gå af!

De dårlige sager ser ud til at have skadet forsvarsministerens omdømme hos vælgerne.

I en undersøgelse, som Epinion har lavet for DR, svarer 58 procent af 1.012 adspurgte landet over, at de mener, at forsvarsminister Carl Holst (t.v.) bør trække sig som minister. (Foto: DR Nyheder © DR Nyheder)

Forsvarsminister Carl Holst (V) bør trække sig som minister efter sommerens stribe af dårlige sager.

Det mener et flertal af vælgerne, viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for DR.

I undersøgelsen svarer 58 procent af 1.012 adspurgte landet over, at de mener, at nuværende forsvarsminister og tidligere regionsrådsformand for Region Syddanmark Carl Holst bør gå af som minister.

I samme undersøgelse svarer 51 procent af de borgerlige vælgere, at Carl Holst bør træde tilbage som forsvarsminister - det samme gælder for 70 procent af vælgerne i rød blok.

En ny måling foretaget af Epinion for DR viser, at 58 procent af de 1.012 adspurgte danskere mener, at Carl Holst bør gå af som forsvarsminister. (Foto: Kristian Østerby Jepsen DR Fyn)

Læg sandheden frem

Thomas Rosenstand er formand for Venstres kredsbestyrelse for Esbjerg Omegn, og han opfordrer Carl Holst til at få sandheden lagt på bordet i sagen om, hvorvidt Holst brugte en ansat i Region Syddanmark til at føre valgkamp for sig.

- 58 procent er jo et højt tal. Jeg synes, at der skal være fuldt samarbejde med de myndigheder, som på den ene eller anden måde er involveret i opklaringen. Intet mindre, siger Thomas Rosenstand.

Og Venstres formand i Assens Kommune på Fyn, Carsten Petersen, ærgrer sig over sagen.

- Det er træls, når sådanne sager kører. Derfor synes jeg, at man skal have fundet en løsning og så få set at komme videre, siger han.

Venstres lokalformand på Ærø, Keld Madsen, er også ved at være godt træt af sagen:

- Det er røv-irriterende for at sige det mildt. Når vi ser sådanne personsager, så er det altid træls, forklarer han.

Han skal ikke gå af

Borgmester på Fanø Erik Nørreby (V) har tidligere udtalt, at sagerne om Carl Holst skader partiet Venstre, og nu ærgrer han sig over, at så mange vælgere vender tommelfingeren nedad.

- Den slags sager her giver jo skrammer i lakken. Enhver form for negativ omtale er jo det modsatte af det gode, siger han.

Til gengæld synes de samme venstre-folk ikke, at Carl Holst skal gå af som minister.

Selvom Venstres formand i Assens, Carsten Pedersen, synes, at sagen er træls, så er det for hurtigt at kræve ministerens afgang:

- Det er for hurtigt og for nemt at kræve, at man skal trække sig, hver gang man træder lidt ved siden af. I min verden er der plads til, at man begår en fejl eller to, siger Carsten Pedersen.

Lad forvaltningen få arbejdsro

Og samme svar lyder fra næstformand i Venstres regionsbestyrelse i Syddanmark Søren Svendsen. Han mener, at det er alt for tidligt at fælde dom over Holsts fremtid:

- Det er meget uheldigt, at der er kommet sådan en stak sager op, men så længe der ikke er noget, der er 100 procent bevist, men at det hele kører på indicier, så skal han jo ikke trække sig, siger Søren Svendsen.

Og Venstres borgmester i Vejen Kommune i Sydjylland Egon Fræhr mener ikke, at det giver mening at tale om minister-afgang, når nu sagen bliver undersøgt af myndighederne:

- Jeg tror, det er vigtigt, at Statsforvaltningen kommer med sin afgørelse, inden man tager stilling til det. Så jeg synes, at vi skal lade forvaltningen komme med en udtalelse, siger Egon Fræhr.

Forsvarsminister Carl Holst ønsker ikke at kommentere undersøgelsen, som Epinion har lavet for DR.

Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen er ikke vendt tilbage på DRs henvendelser.

FacebookTwitter