Flygtninge i Rødekro vil ikke forlade toget

Flygtninge vil ikke ud af toget, som er stoppet i Sønderjylland. De vil til Sverige.

Vicepolitiinspektør Preben Westh, Syd- og Sønderjyllands Politi, forklarer, at politiet taler med de flygtninge, der ikke ønsker at forlade toget. (Foto: Andreas Foldberg © (c) DR)

Et tog med op mod 80 flygtninge og migranter blev i morges stoppet på Rødekro Station i Sønderjylland. Alle, der ikke var flygtninge og migranter, fik lov at forlade toget, mens flygtningene blev ført ud i ventende turistbusser, der skulle køre dem til Frøslev-Padborg Skole

Mens de første omkring 30 flygtninge og migranter forlod toget og gik ud i busserne stille og roligt, så var der en del tilbage, som nægtede at forlade toget.

Ifølge DR’s reporter på stedet virker de nervøse og bange og taler om at komme til Sverige.

Sverige er ikke længere en mulighed

Politiet på stedet arbejder med stor tålmodighed og forsøger igen og igen at få flygtningene i toget i tale og forklare dem, at de er nødt til at stå ud.

- Vi prøver lige så stille at fortælle dem, hvad der skal ske, og at det ikke er farligt at stå af i Danmark. Vi har fundet ud af, at mange af dem gerne vil til Sverige. Og vi prøver at forklare dem, at den mulighed ikke længere foreligger, når de først er blevet standset i Danmark, siger vicepolitiinspektør Preben Westh.

Efter mere end tre timers ventetid på stationen i Rødekro blev de første flygtninge og migranter kørt af sted til Frøslev Padborg Skole. Men lidt efter klokken 13.00 sidder flere flygtninge stadig tilbage i toget og nægter at stå ud.

"Vi har fundet ud af, at mange af dem gerne vil til Sverige. Og vi prøver at forklare dem, at den mulighed ikke længere foreligger, når de først er blevet standset i Danmark"

preben westh, vicepolitiinspektør, syd- og sønderjyllands politi

Nogle er bange

- Vi gør det, vi hele tiden har gjort og forsøger at tale med dem. Nogle af dem inde i toget er lidt mere bange end dem, der er stået af. Så vi forsøger at komme længere med dialogen, siger Preben Westh.

Politiet får blandt andet hjælp fra tolke og kan også få assistance fra det lokale asylcenter.

Når flygtningene kommer til den danske skole, bliver der indledt sagsbehandling i forhold til deres identitet og hvorvidt, de ønsker at søge asyl i Danmark.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.