Flygtningekrise giver ny pukkel af politi-overarbejde

Efter terrorangrebet i København kæmpede politiet med overarbejdstimer. Nu betyder flygtningekrisen nyt overarbejde.

Politi ved toget på den lukkede perron i Rødbyhavn onsdag morgen d. 9. september 2015. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2015) (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Syd- og Sønderjyllands Politi poster lige nu ekstra mange ressourcer i den igangværende kontrol af flygtninge og migranter ved den dansk-tyske grænse.

Det betyder ekstra overarbejdstimer, og konsekvenserne af det kender politikredsen endnu ikke, oplyser Syd og Sønderjyllands Politi.

Tidligere på året var politiet presset af massivt overarbejde efter terrorangrebet i København, så den her udvikling vækker bekymring hos Politiforbundet, lyder det fra formanden for forbundet, Claus Oxfeldt.

- Nu skal det ikke lyde som ynk, men vi er tæt på grænsen. Jeg får meldinger om, at man nu har et ønske om at se familien, siger han.

Afviser udbetaling af timerne

Konsekvenserne af det massive overarbejde allerede kan mærkes i den syd- og sønderjyske politikreds, vurderer Claus Oxfeldt.

- Det er et presset politi, det er der ingen tvivl om. Derfor må jeg sige, at der også er opgaver, vi ikke skal løse, siger han.

Efter terrorangrebet i København blev en stor del af politiets overarbejdstimer ordnet ved at udbetale timerne til betjentene. Men det afviser Politiforbundets formand bliver løsningen denne gang.

- Det bliver et stort rungende nej. Der er et stort ønske blandt de fleste politifolk om, at man har behov for at holde noget fri, siger Claus Oxfeldt.

Facebook
Twitter