Fodbolddirektør i kriseramt klub: ’Det er kaotisk. Og jeg er sgu ked af det’

Størstedelen af Esbjerg fB's spillertrup udtrykker mistillid til deres træner i åbent brev.

Den administrerende direktør i Esbjerg fB, Brian Knudsen, tror på, at klubben kan arbejde sig ud af den kaotiske situation, der lige nu er i Esbjerg. (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)

Trusler om fyringer, hån, sexisme og ydmygelse har været dagligdag for fodboldspillerne i Esbjerg fB, siden klubbens tyske træner Peter Hyballa trådte til.

Men nu er det nok. Spillerstaben har sat foden ned, og i et åbent brev til ledelsen udtrykker 21 af klubbens spillere mistillid til cheftræneren.

- Peter Hyballa har efter vores klare opfattelse hverken de fornødne faglige eller menneskelige egenskaber til at lede spillertruppen, lyder det blandt andet fra spillerne i brevet, som spillerforeningen har offentliggjort.

EfB-direktør: 'Man skal føle sig tryg'

Brian Knudsen, der er administrerende direktør i Esbjerg fB, er ærgerlig over, at det er kommet så vidt. Og han håber, der kan findes en løsning.

- Det er kaotisk. Og jeg er sgu ked af, at det er kommet hertil.

- Som spiller skal man føle sig tryg og respekteret, når man er på arbejde. Der er foregået nogle ting her, som vi skal tage fat i, og vi skal finde en løsning på det her, siger han til DR Nyheder.

I brevet fortæller spillerne, at de føler sig svigtet af ledelsen. De føler ikke, der er blevet lyttet til dem, selvom de har gjort ledelsen opmærksom på de problemer, spillerne oplevede med deres træner.

- Min dør er altid åben, og hvis ikke de har haft tillid til at komme til os, skal vi selvfølgelig lave om på det, siger Brian Knudsen og fortæller, at han i tirsdags havde et møde med otte af spillerne, som de skal genoptage fredag.

Uvist om det får konsekvenser for træneren

Peter Hyballa blev ansat i 1. divisionsklubben i maj, og siden har der flere gange været historier om tyskerens hårdhændede metoder - både fysisk og psykisk.

I brevet beskriver og bekræfter spillerne flere af de hændelser, der tidligere har været fremme i medierne.

For eksempel er en af spillerne flere gange blev udsat for såkaldt 'body shaming', fortæller de i brevet.

- Spilleren er gentagne gange blevet kaldt tyk, og træneren har ved flere lejligheder under træningerne taget fat i siden af spillerens mave samt brystkasse for at understrege sin utilfredshed med spillerens krop.

De beskriver også, hvordan den tyske træner har vredet i en spillers brystvorte, samt slået en spiller så hårdt med flad hånd, at slaget efterlod et rødt mærke på spillerens brystkasse.

Kan Peter Hyballa fortsætte som træner i EfB?

- Det er uden for min rækkevidde. Den beslutning ligger hos bestyrelsen. Og på nuværende tidspunkt er det besluttet, at Peter Hyballa er træner i EfB. Og så er det sådan, det er, siger Brian Knudsen.

Ifølge direktøren er der netop ved at blive afsluttet en intern undersøgelse, som er dykket ned i kaosset i Esbjerg fB. Så snart rapporten er klar, regner han med, at bestyrelsen melder ud, hvordan klubben kommer videre herfra.

Facebook
Twitter