Tema Grænsekontrol

Første dag med grænsekontrol er forløbet stille i Padborg

En lille gruppe flygtninge og migranter ankom med tog til Padborg og søgte asyl. Derudover er første dag med grænsekontrol i Padborg forløbet stille.

Politiet tog flere asylansøgere med i dag fra toget i Padborg. (Foto: Louise Lind Jensen- DR Syd)

En gruppe flygtninge og migranter ankom med toget til Padborg her til eftermiddag, efter den midlertidige grænsekontrol var indført.

DR's reporter Louise Lind Jensen var på stedet, og hun kunne fortælle, at politiet var mødt talstærkt op.

- Betjente gik igennem toget og lavede deres kontrol og spurgte, om nogen ville søge asyl. Det var der i alt syv, der ville, og dem tog politiet så med fra toget, fortæller hun.

- Hvis der er nogen, der ikke vil søge asyl, så fortalte politiet mig, at de ville overtale dem til det, for de kan ikke bare lade dem køre videre, fortæller Louise Lind Jensen.

En enkelt gruppe flygtninge blev stoppet i Padborg og søgte om asyl. Ellers er første dag med grænsekontrol forløbet roligt i det sydjyske. (Foto: Louise Lind Jensen)

Det var fra og med middag i dag, at Danmark indførte midlertidig grænsekontrol mellem Danmark og Tyskland.

Der er tale om stikprøvekontrol, hvor politiet vil tjekke passagerer fra Tyskland i busser, biler og tog i foreløbig ti dage.

Førstedagen med kontrol er forløbet uden de store problemer, fortæller Palle Linné, der er leder af udlændingekontrol-afdelingen under Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Det, vi kigger efter, er jo de folk, der ikke har lovligt ophold i Danmark, og indtil videre er det forløbet meget stille og roligt. Vi har endnu ikke afvist nogen her ved grænsen nu, siger Palle Linné.

Udlændinge, der ikke måtte ønske at søge asyl i Danmark, kan nægtes indrejse og tilbageholdes på modtagecentre rundt om i landet.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.