Forældre-formand er rørt efter forlig: Det er med til at redde folkeskolen

Det er en meget meget glad formand for landets skolebestyrelser efter forliget.

Landsformand for Skole og Forældre Mette With Hagensen er lettet og glad efter dagens forlig på det kommunale område. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Landsformanden for Skole og Forældre Mette With Hagensen er enormt begejstret, efter der nu er indgået en samlet aftale for hele det kommunale område og dermed også for skolelærerne.

- Jeg er faktisk helt rørt over det, når jeg for alvor tænker over det. Puha, det er godt, at det endelig er lykkes at få en aftale, siger Mette With Hagensen til DR.

Hun forklarer sin reaktion med, at lockouten af lærerne i 2013 har trukket spor helt frem til nu, derudover har man forhandlet i månedsvis mellem arbejdstager og arbejdsgiver.

- Det har hele tiden ligget som en dyne ind over os. Det er rigtig glædeligt, at de er blevet enige. Det er fantastisk. Intet mindre end fantastisk, siger hun.

Frygtede det værste

Mette With Hagensen frygtede undervejs i forhandlingerne, at man ville ende i en situation, som dengang lærerne blev lockoutet.

Hun mente, at hvis der ikke blev lavet et forlig, så kunne det ende ud i, at flere lærere ville sige deres job op på folkeskolerne, ligesom forældrene ville miste tilliden til folkeskolen og i sidste ende trække deres børn ud af skolen og i stedet sætte dem på privatskoler.

- Den her aftale er med til at redde folkeskolen, siger Mette With Hagensen og fortsætter:

- Vi har jo oplevet, hvordan konflikten i 2013 stadigvæk har grimme spor i samarbejdet på rigtig mange skoler. Nu starter vi på en frisk, og vi kan kigge fremad. Der er et håb om, at samarbejdet bliver godt igen, og at tilliden bliver genskabt, siger Mette With Hagensen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk