Forældre mangler information om folkeskolereform

Over halvdelen af forældrene landet over føler ikke de ved nok om folkeskolereformen, viser rundspørge.

Forældre til skoleelever savner information om, hvad folkeskolereformen kommer til at betyde.

I en rundspørge Epinion har lavet for DR, svarer 55 procent af de adspurgte forældre, at de enten er helt eller delvist uenige i, at de har fået god nok information om reformen. Og kun omkring en fjerdedel mener, at de har fået information nok.

Mange spørgsmål

Det er især de emner, der har været debatteret meget, som forældrene mangler viden om. Det siger formanden for Skole og Forældre Mette With Hagensen fra Varde: 

- Vi får mange spørgsmål fra forældrene om længden på skoledagene, understøttende undervisning og mere bevægelse. Og så kommer der selvfølgelig rigtig mange spørgsmål om inklusion, fordi det er på skoledagsordnen nu, siger hun.

Forældre skal være tålmodige

Men forældrene må værne sig med tålmodighed. Skolerne kan nemlig slet ikke give særlig meget information lige nu, lyder det fra Aabenraa Kommune:

- De må bare have forståelse for, at det er en proces man er i gang med.  Der vil jo heller ikke ligge en helt klar facitliste, når der snart er sommerferie, siger Kirsten Christensen, der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Aabenraa Kommune for Venstre.

Kommunerne skal lave konkrete guidelines

På Bylderup skole ved Tønder mener skolebestyrelsen, at kommunen kunne have gjort processen nemmere ved at tage beslutningerne og levere konkret vejledning i, hvordan skolereformen skulle føres ind i hverdagen på skolerne.

Skolen har også modtaget mange henvendelser fra forældre, der var i tvivl om de konkrete ændringer, skolereformen ville have for deres barn. Men det har været svært at komme med svar.

- Jeg føler, vi sidder på de enkelte skoler rundt omkring i kommunen og hver især selv skal finde løsningen, siger Kim Bøgh, formand for skolebestyrelsen på Bylderup Skole i Aabenraa Kommune.

Facebook
Twitter