Forældreformand til ny minister: Send flere penge

Send flere penge. Så enkel er beskeden til den nye minister for børn, undervisning og ligestilling fra foreningen Skole og Forældre.

Formanden for foreningen Skole og Forældre, Mette With Hagensen (billedet), mener, at der skal flere penge til for at få skolereformen til at lykkes. Den bøn sender hun videre til den nye minister.

I eftermiddag får Folketingets nye ministre overdraget nøglerne til deres nye arbejdspladser.

Og allerede inden den nye minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby (V), sætter sig til rette på ministertaburetten, så er ønskeslisten fra foreningen Skole og Forældre klar.

- Det, der står øverst på vores ønskeseddel, er flere penge. Desværre, vil jeg næsten sige, men det er nødvendigt, siger foreningens formand, Mette With Hagensen fra Varde.

Venstre vil give reformen serviceeftersyn

- Vi har brug for at få skolereformen på sporet, og ude i kommunerne mangler man simpelthen penge til at få reformen implementeret, fortsætter hun.

Mette With Hagensen ønsker derfor, at der sættes penge af både i en kommende finanslov og i kommuneaftalen mellem regeringen og kommunerne, så kommunerne får afsat penge til at få implementeret reformen.

Og forældrenes formand tror på, at det vil lykkes:

- Jeg er født optimist. Venstre har selv sagt i valgkampen, at der skal fokus på skolereformen, og at reformen skal have et serviceeftersyn. Så vi må bare presse på for, at der følger penge med, siger Mette With Hagensen.

Venstre selv med i forlig

Skolereformen blev vedtaget i 2013 af den daværende regering med støtte fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

Den officielle overdragelse af Undervisningsministeriet sker i dag klokken 14.00, når Christine Antorini (S) giver stafetten videre til Ellen Trane Nørby, der altså også skal være minister for børn og ligestilling.