Formand for Sydslesvigsk Vælgerforening: Haarder træffer den rigtige beslutning

Bertel Haarder ville have fået en meget svær start, hvis han havde takket ja til at blive generalkonsul, mener formand for Sydslesvigsk Vælgerforening.

Bertel Haarder har afslået tilbuddet om at blive generalkonsul i Flensborg. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Det er den rigtige beslutning, når Bertel Haarder vælger at takke nej til posten som generalkonsul i Flensborg.

Sådan lyder det fra formand for det danske mindretals parti, Sydslesvigsk Vælgerforening, Flemming Meyer.

- Jeg tror, det er en rigtigt god beslutning, Bertel Haarder har truffet. Sådan som jeg kunne fornemme stemningen, ville han nok ikke være blevet så glad for stillingen. Han viser, at han har fornemmelse for situationen, siger Flemming Meyer.

I den seneste tid har der været rejst kritik af måden, hvorpå Bertel Haarder kom til posten, fordi han skulle vippe siddende generalkonsul Henrik Becker-Christensen af pinden.

Derfor ville Bertel Haarder have fået en dårlig start, hvis han havde takket ja til konsuljobbet, mener Flemming Meyer.

- Rammerne og betingelserne for hans ansættelse til generalkonsul har været dårlige. Det har ikke noget med hans person at gøre. Jeg tror, han er en meget dygtig mand, og han har en nær tilknytning til grænselandet. Men hans betingelser har været dårlige, og det ville være en ulempe for ham.

Flemming Meyer ærgrer sig også over forløbet, hvor den siddende generalkonsul er blevet valget fra.

- Det er en skam, den måde det er foregået på. Der kommer skår i den glæde, vi ellers altid har haft over for generalkonsulerne. Man får det til at se ud som, stillingen som generalkonsul er noget, man kan bruge til at afspise aftjente ministre med. Og det synes jeg ikke, den stilling har fortjent, siger Flemming Meyer.

Henrik Becker-Christensen har ingen kommentarer til sagen.