Forretningsmanden Michael går til clairvoyant: ’Der er mere mellem himmel og jord’

Over hele landet kan virksomhedsejere få rådgivning hos clairvoyante. De får et ’safe room’, siger kultursociolog.

Virksomhedsejer Michael Møller føler, at han har fået mere klarhed over tilværelsen efter en seance med en clairvoyant. (© (Privatfoto))

Michael Møller sidder over for clairvoyanten Peer Mathiesen.

Til daglig driver han rådgivningsvirksomheden Add-Wise i Haderslev, og nu har han brug for at vide, hvordan han skal prioritere sit liv, og hvordan han kan føle sig mindre stresset.

Det er første gang, at Michael Møller forsøger sig med clairvoyance, og mødet er kommet i stand, fordi han har kendt Peer Mathiesen i forvejen. Op til seancen har han dog været skeptisk over for metoden, men ville alligevel give det en chance.

- Som udgangspunkt mener jeg, det er svært at være profet i eget hus. Det gør ikke noget at få impulser andre steder fra. Og det var fundamentalt det, jeg søgte, siger han.

Seancen mellem Michael Møller og Peer Mathiesen tager udgangspunkt i en snak, som de har haft forinden, hvor forretningsmanden har fortalt om de ting, der optager ham.

- Jeg havde en fordom om, at jeg ville høre en masse, som jeg vidste i forvejen. Men sådan forholdt det sig ikke. Det var meget specifikt inde på ting, som han ikke kunne vide – end ikke fra vores mere private samtaler. Det var jeg meget imponeret over.

Budskaber fra universet

Overalt i landet tilbyder clairvoyante konceptet virksomhedsclairvoyance, hvor virksomhedsejere som Michael Møller kan få hjælp til at styrke virksomheden. Det viser en gennemgang af de clairvoyantes hjemmesider, som DR Syd har foretaget.

I Kolding har Peer Mathiesen rådgivet virksomhedsejere igennem de seneste tre år.

- Jeg kan hurtigt fornemme nogle ting om kunden, og hvilke ting man skal ind over. Det er typisk tanker, som de bruger meget energi på. Dér får jeg nogle budskaber, som jeg nævner for kunden.

Peer Mathiesen har været selvstændig clairvoyant i Kolding i de seneste tre år. (© (Privatfoto))

Ifølge Peer Mathiesen kommer indtrykkene fra universet, og det er de indtryk, som han bruger til at rådgive virksomhedsejerne.

- Det kan være økonomi eller personale. Det kan være strategier. ’Hvad skal jeg i min fremtid?’ Det er sådan nogle ting, jeg kommer ind over og får noget at vide om, siger han.

- De skal ikke selv finde løsningen. Den finder jeg lynhurtigt for dem og giver dem nogle værktøjer, som de kan bruge som styringsredskab i deres daglige arbejde.

Peer Mathiesen tager 2.000 kroner for en time til halvanden med clairvoyant rådgivning, og indtil videre har han haft 20 virksomhedsejere igennem, hvor flere af dem regelmæssigt vender tilbage.

Kan dele ansvaret

Også større virksomheder som tøjfabrikanten Hummel og skomærket Bianco har brugt clairvoyance i forbindelse med rekruttering af nye ledere.

Og metoden er generelt blevet mere udbredt i erhvervslivet, fortæller kultursociolog Emilia van Hauen. Det kan nemlig give lederen mulighed for at dele ansvaret for de store og ofte svære beslutninger med en anden.

- Du får at vide, hvad du skal gøre. Nogle gange kan man godt blive træt af, at man hele tiden selv skal svare på alting. At man i én eller anden grad selv skal tage ansvaret for alt, siger hun.

- Så hvis du får at vide af en clairvoyant: ’Jeg kan se og mærke, at hvis du gør det på den dag eller på den måde’, og så bliver noget af ansvaret, hvor man står meget alene, løsnet fra ens egne skuldre. Og så står man ikke alene med svaret.

Sammen med en clairvoyant får virksomhedsejeren et 'safe room', mener kultursociologen. Et rum, hvor man kan tillade sig at være sårbar.

- Det at være virksomhedsleder er ekstremt ensomt mange gange, fordi der ofte er ekstremt meget konkurrence. Og hvis du skal turde at være sårbar og åben om det, der ikke går så godt, er der mange, der ikke tør, siger hun.

En anden personlig bundlinje

I dag er Michael Møllers forhold til clairvoyance noget anderledes, end før han gik ind til seancen med Peer Mathiesen.

- Jeg tror, der er mere mellem himmel og jord.

Og på det personlige plan har clairvoyancen givet ham en klarhed over tilværelsen, som han manglede.

- Min personlige bundlinje ser nok anderledes ud i dag. Og det var det, der var vigtigt for mig. Jeg fik reflekteret over nogle ting både under og efter processen. Og det var egentlig det, der var intentionen.