Forsker: Curling hjælper Esbjerg væk fra image som fiskerby

Sten og koste skal være med til at ændre Esbjergs image fra fiskerby til energiby.

Europamesterskabet i curling skal gøre Esbjerg kendt som en international by. (Foto: Bo Bechsgaard DR Syd)

I dag begynder europamesterskabet i curling i Esbjerg, og for den sydvestjyske by er det en stor satsning.

Esbjerg Kommune bruger 1,25 millioner skattekroner på at være værtsby, og inden for en årrække står Esbjerg som vært for i alt tre store internationale curlingmesterskaber. Sporten med sten og koste skal nemlig være med til at brande Esbjerg som en international energiby.

- Det er en god idé at gøre Esbjerg kendt som en international by og ikke bare en del af Udkantsdanmark, siger Christian Dragin-Jensen, der forsker i sport og branding ved Syddansk Universitet i Esbjerg.

Fjerner image som fiskerby

Ud over at satse på tre store curlingmesterskaber har Esbjerg også været vært for Tall Ships Race sidste år og Landsstævnet i 2013.

- At holde store internationale events er med til at fjerne de negative associationer, der er omkring byen. For eksempel at det er kendt som en fiskerby, siger Christian Dragin-Jensen.

- Derfor er det en god idé at skabe nye associationer for at tiltrække turister og tilflyttere, siger han.

Energi giver nyt brand

Christian Dragin-Jensen er ved at lave en ph.d. med afsæt i Esbjergs forsøg på at brande sig gennem events. Ved både Landsstævnet og Tall Ships Races lavede han feltstudier og spurgte ind til folks opfattelse af Esbjerg i forbindelse med deres besøg i byen og den pågældende event.

Folk havde i høj grad en positiv opfattelse af byen efter arrangementerne.

- Det samme kan ske med curling. Det er måske nok en nichesport, men det er et internationalt stævne. Hvis man lægger det sammen med andre internationale events, kan det være med til at bygge et image op som international by og energimetropol, siger Christian Dragin-Jensen.

Han fremhæver, at Esbjerg bruger ordet energi flittigt i deres slogans for de store events. For eksempel har curling-EM mottoet ’Feel the energy’.

Esbjerg Kommune regner med over 500 gæster kommer til byen for at deltage i EM i curling.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk