Forskruede kropsidealer: Unge skal hjælpes til at elske deres krop

Det er vigtigt, at de unge får hjælp til at skabe et mere nuanceret billede af, hvordan man skal se ud, lyder det fra foreningen Skole og Forældre.

En undersøgelse fra Center for Ungdomsforskning viste sidste år, at halvdelen af de unge er flove over at gå i bad med andre. (Arkivfoto). (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Mange unge er flove over deres krop, føler sig forkerte og skader sig selv. Det viser flere undersøgelser.

Det vil Etisk Råd gerne være med til at lave om på. Derfor udgiver rådet til sommer noget nyt klassemateriale til de ældste skoleklasser, der handler om kropsidealer.

Forhåbentligt kan det være med til at skabe dialog i klasserne og hjælpe de unge til at få et sundere forhold til kroppen.

Det fortæller Bolette Marie Kjær Jørgensen, der er medlem af Etisk Råd og formand for arbejdsgruppen bag materialet.

- De unge kan hele tiden spejle sig i det perfekte, for eksempel på de sociale medier. Det ideal kan man sjældent leve op til. Derfor er det vigtigt at lære, at der er mange måder at være rigtig på, siger hun.

En undersøgelse fra Center for Ungdomsforskning viste sidste år, at halvdelen af de unge er flove over at gå i bad med andre.

Derfor er det vigtigt, at de unge får hjælp til at skabe et mere nuanceret billede af, hvordan man skal se ud. Det mener Mette With Hagensen, der er formand for foreningen Skole og Forældre.

- Vores børn og unge har ofte nogle forkvaklede opfattelser af, hvordan kroppen skal se ud. Derfor er det vigtigt, at vi får talt med de unge om det, siger hun.

Hvert andet år kommer Etisk Råd med undervisningsmateriale om etiske dilemmaer til folkeskolens ældste klasser.