Fra arbejdsløs autist til it-ansat ved Danfoss: Steffan tager det næste store skridt i sit liv

Danfoss er den første virksomhed i Syd- og Sønderjylland, der målrettet ansætter autister.

Steffan Dahlstrup er en af fire autister, der har fået job på Danfoss. (© (c) DR)

For et halvt år siden mødte Steffan Dahlstrup op hos Danfoss i Gråsten sammen med 13 andre, der alle havde tre ting tilfælles; de var arbejdsløse, de var sønderjyder og de var autister.

Over nogle uger var de i praktik i virksomhedens produktion. Danfoss var nemlig på jagt efter fire nye ansatte – og de skulle være autister.

- De kan noget særligt, og det er noget, vi gerne vil benytte os af.

Fakta om autister

Autister er vidt forskellige. De kan spænde fra at være superintelligente til stærkt retarderede. Men uanset hvor de befinder sig på dette spektrum, er de udfordret af at have svært ved at begå sig socialt, leve sig ind i andres følelser og kommunikere med omverdenen.

Mindst en ud af hundrede har autisme. Det er ikke en sygdom, men en forstyrrelse i hjernen, og forskere ved ikke, hvorfor nogle har forstyrrelsen. Man ved ikke, hvordan den autistiske hjerne fungerer, og hvad det er, der adskiller den fra andre hjerner.

Kilder: Socialstyrelsen, Psykiatrifonden og Landsforeningen Autisme

Sådan lyder det fra Tim Flintholm Fink, som er afdelingsleder i Danfoss, der som den første syd- og sønderjyske virksomhed går målrettet efter også at have autister i medarbejderstaben.

- Som et stort firma i lokalområdet har vi en forpligtelse til at hjælpe folk med lidt specielle behov. Så en del af vores CSR-politik er at tage forskellige medarbejdertyper ind, hvis vi mener, at vi har noget, vi kan tilbyde dem, siger han.

Svært at finde job som autist

Steffan Dahlstrup var en af de fire, der fik job og blev ansat på lige vilkår med de øvrige ansatte, da praktikken var slut. Det var et stort skridt for ham endelig at lande sin første fastansættelse.

- Det betyder, at jeg kan komme videre fra et punkt, jeg har stået stille ved i lang tid. Jeg har gået i skole og taget en uddannelse, men jeg er stort set ikke kommet videre, fra da jeg var 16 år.

- Nu kan jeg tage det næste skridt i livet, siger han i DR-dokumentaren ”De Skjulte Talenter”, der blev sendt mandag aften.

Det er nemlig ikke altid nemt for autister, der har særlige behov til en arbejdsplads, at finde et job.

Der findes ingen danske undersøgelser af, hvor mange autister, der står uden for arbejdsmarkedet, og vi må herhjemme derfor støtte os til tal fra udlandet.

Her viser et britisk studie, at 68 procent af autisterne står uden job. Kun 16 procent er ansat i en fuldtidsstilling, mens andre 16 procent har en eller anden for form deltidsstilling. Og af de 15 procent, der er i arbejde, er størstedelen af dem overkvalificerede til det, de laver.

Klip fra DR-dokumentaren "De skjulte talenter II", der blev sendt mandag. Sidste afsnit sendes næste mandag.

Specialisterne hjælper autister

I Danmark hjælper virksomheden Specialisterne autister med at finde job, der passer lige netop til den enkeltes talent – det var også Specialisterne, der samarbejdede med Danfoss om at finde de autister, der skulle ansættes på testafdelingen i Gråsten.

Specialisterne fulgte Steffan og de andre autister i praktikken, og de så en tydelig udvikling hos praktikanterne.

- Det var især spændende at se, om de kunne møde de her 20-25 timer i ugen og være sammen med mange mennesker i så intens en periode. Men vi så fremskridt, og de var glade og havde overskud, siger Sebastian Biltz fra Specialisterne i DR-dokumentaren ”De Skjulte Talenter”.

Hvad er autisme?

Der skønnes, at omkring én procent af befolkningen har autisme (Autisme Spektrum Forstyrrelser, ASF).

Man kan ikke se, at en person har autisme, men autisme medfører vanskeligheder i sociale sammenhænge, eksempelvis inden for kommunikation og samspil med andre mennesker.

Der findes flere former for autisme, som kendetegnes ved en anderledes og ofte forsinket udvikling på områderne socialt samspil, social kommunikation, social forestillingsevne og adfærd og interesser.

Kilde: Landsforeningen Autisme

Danfoss tager hensyn til autismen

Nu har Steffan Dahlstrup været ansat i Danfoss’ testafdeling i et halvt år, og han er faldet godt til.

- Jeg har udviklet mig rigtig meget og har lært mange ting. Det har da sine udfordringer, men jeg er kommet godt ind i det, siger han.

Ikke mindst fordi der er taget hensyn til hans autisme. På Danfoss har han en ’buddy’, som han går til, hvis han støder på problemer i hverdagen, og ifølge Steffan Dahlstrup har Specialisterne været gode til at forberede Danfoss på de udfordringer, de fire autister har.

Danfoss har udelukkende gode erfaringer efter det første halve år med de fire autister ansat i testafdelingen, fortæller afdelingsleder Tim Flintholm Fink.

- De har kompetencer inden for mønstergenkendelse, og de kan læse krav og specifikationer og tjekke, at den stemmer overens med det, de tester. Det er rigtig vigtigt for os, men svært for mange. Der har autister en stor fordel, siger han.

Det er første gang, at man i Danfoss er gået målrettet efter autister, men Tim Flintholm Fink påpeger, at Danfoss meget vel kan have flere ansat uden de ved, at det er autister.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.