Fremmede hjalp forfatter til debut

Crowdfunding hjælper med at udleve drømme, der ellers ikke var råd til.

Pengene er samlet ind, så nu kan forfatterspiren gå i gang med sin debut. (Screenshot fra booomerang.dk)

Forestil dig, at du kan bede vildt fremmede mennesker om hjælp til at udleve din drøm.

Det kan du, og det virker faktisk.

"Jeg har brug for din hjælp til at udleve min drøm, og få debut som forfatter" skrev den studerende forfatter fra Esbjerg, Louise Lund Olesen på internet-siden booomerang.dk.

Hun skulle bruge 20.000 kroner for at få udgivet sin første bog og her tre måneder senere har forskellige velgørere doneret penge til hendes projekt.

Crowdfunding fik det til at lykkes

Begrebet kaldes crowdfunding, og ifølge Louises Lund Olesen, kunne hun godt have skudt en hvid pind efter sin forfatterdrøm, hvis ikke idéen om crowdfunding var opstået.

- Min søster gjorde mig opmærksom på muligheden for at crowdfunde, fordi jeg var helt vildt ked af at springbrættet til min drøm om at blive forfatter ikke ville lykkes. Og så tænkte jeg, at det var en oplagt mulighed, og så gjorde jeg det, siger hun.

Prøv, hvis dit projekt er godt

Og Louise Lund Olesen kan godt anbefale crowdfunding.

- Det kan også være alt andet end en børnebog. Der er musikudgivelser, eller en der vil køre 300 km i en rullestol. Hvis man føler, at man har et godt projekt, synes jeg helt klart, at man skal overveje crowdfunding, hvis man ikke selv kan financiere det. Man skal bare huske selv at promovere det og holde det kørende, siger hun.

Louises Lund Olesen forventer, at hendes bog bliver udgivet omkring nytår.

Facebook
Twitter