Fremprovokeret Pride i Gesten i dag: DF-udtalelse har vakt harme

En lokal DF'er kaldte i et læserbrev homoseksuelle for afvigere. Som modreaktion svarer lille, jysk landsby igen med Gesten Pride.

I dag er der fest i den lille by Gesten i Vejen Kommune i Sydjylland, hvor mangfoldigheden fejres.

Det hele begyndte, da det lokale byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti, Anni Grimm, i et læserbrev i JydskeVestkysten kaldte homoseksuelle, lesbiske og andre minoritetsgrupper for afvigere.

Anni Grimm skrev blandt andet i sit læserbrev:

- Afvigerne - det være sig homoseksuelle, lesbiske eller andre minoritetsgrupper - kæmper bravt for deres "rettigheder".

Og skrev videre:

- Problemet opstår jo netop kun, fordi disse afvigere vil påtvinge mig og andre dels at overvære deres mere eller mindre provokerende seksuelle udfoldelser på åben gade eller på landsdækkende tv...

Men den udtalelse ville nogle af byens borgere ikke lade stå alene.

Inspireret af begivenheden Copenhagen Pride blev fundamentet til Gesten Pride skabt. En fest, hvor mangfoldigheden fejres - og det sker i dag lørdag med optog, musik og taler.

Nick Højgaard, der er formand for arrangørgruppen, siger, at Gesten Pride bliver holdt som en trodsreaktion.

- Gesten Pride er jo i virkeligheden en modreaktion på det her læserbrev. Vi blev stødt så meget i bollerne, undskyld udtrykket, at det krævede en vis form for modreaktion, siger Nick Højgaard.

Nick Højgaard siger, at stemningen i byen har været intens op til dagen i dag.

- Der er en del, der er for, men der har også være skeptikere. Og så er der en grå masse af folk, som ikke rigtig ved, hvad det her går ud på, siger Nick Højgaard.

Anni Grimm siger til DR om dagens parade:

- Jeg går ind for den fulde frihed også seksuelle frihed, men jeg synes også, at der skal være en grænse. Der skal være en grænse inden for lovgivningens rammer, men også blufærdighedens rammer.