Frimærker er det nye hit i grænsehandlen

Flere danskere tager breve med til Tyskland og sender dem tilbage til Danmark.

Det er de seneste år blevet stadig dyrere at lægge sine breve i en dansk postkasse. Derfor sender flere danskere breve fra Tyskland, når de grænsehandler. (© Colourbox)

Dåseøl, vin, chokolade – og frimærker. Brevporto er blevet en ny del af grænsehandlen, når danskere tager til Tyskland for at købe billigt ind.

Der er nemlig penge at spare på både brev- og pakkeporto syd for grænsen. Og det gælder også, hvis brevene eller pakkerne skal sendes tilbage til Danmark.

Prisforskellen giver travlhed på de posthuse i Flensborg, der ligger i nærheden af grænsehandelscentre. Der er ikke tal på udviklingen, men blandt andet på posthuset i Flensborg er oplevelsen, at stadig flere danskere sætter tyske frimærker på brevene.

Flere danske kunder

- De seneste to år har vi helt klart fået flere danske kunder. Danskerne har simpelthen hørt, at det er billigere her, siger postmedarbejder hos Citti Park i Flensborg, Jessica Folkers.

Fra årsskiftet bliver der endnu bedre grund til at slikke på bagsiden af et tysk frimærke frem for et dansk. Her sætter Post Danmark brevportoen op med næsten 90 procent, så det kommer til at koste 19 kroner at sende et almindeligt brev. Prisen for et b-brev stiger til otte kroner.

Til sammenligning koster det 5 kroner og 86 øre at sende et brev fra Tyskland til Danmark. Som regel kommer brev frem dagen efter, men der er ingen garanti, og det kan tage op til to dage.

Rygtet spredes hurtigt

I Flensborg forventer man, at der i fremtiden bliver endnu flere danske kunder, der ’grænsehandler’ på posthuset.

- Folk kommer og siger: 'Åh, vi har hørt fra den og den, at det er billigere her'. Så rygtet spredes hurtigt, siger Jessica Folkers.

Post Danmark forklarer blandt andet prisstigningen på den danske porto med, at antallet af breve de seneste år er faldet drastisk. Antallet af dag-til-dag-omdelte breve er i dag 82 procent mindre, end da det var på sit højeste i 1999. Faldet er knapt så stort for breve, der er længere tid om at komme frem.

Det er dog ifølge en FN-aftale ulovligt at spekulere i portopriser på tværs af grænser. Det betyder, at virksomheder for eksempel ikke må sende større mængder af post fra et andet land.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1066938170023373