Frisører har hævet prisen, når du skal klippes igen

På grund af nedlukningen bliver det flere steder i landet dyrere at gå til frisør.

Frisøren Maria Quist fra Aabenraa er en af de frisører, der kommer til at sætte priserne op. (Foto: © PRIVATFOTO)

Når vi engang igen må gå til frisør og få klippet coronalokkerne, så kan det godt være, at regningen er dyrere end normalt.

Flere frisører landet over vælger nemlig at sætte priserne op efter nedlukningen, viser en rundringning, DR Nyheder har lavet.

Det gør de, fordi pengekassen er tom efter en længere nedlukning, lyder det.

Maria Quist har frisørsalonerne ’House of Fashion’ i Aabenraa og Haderslev, og hos hende skal kunderne nu betale mere for at blive klippet.

- Vi gør det, fordi vi har behov for det. Det er en lang nedlukning, og det koster mange penge for mig hver måned. Mine ansatte skal arbejde dobbelt så hurtigt, når vi går i gang, for at tjene noget af det ind, som vi har tabt, fortæller hun.

For kunderne i frisørsalonerne ’House of Fashion’ i Aabenraa og Haderslev bliver regningen dyrere end normalt, når salonen igen må åbne og klippe kunderne. Privatfoto

Emilie Kassebeer er frisør i det indre København, og her har hun også valgt at give priserne et mindre nøk opad.

- Vi har været lukket i tre måneder, og vi laver en lille prisstigning for at få tingene til at løbe rundt. Det er jo ikke med flere hundrede kroner, vi hæver prisen, men det er en lillebitte smule, siger Emilie Kassebeer.

Hjælpepakker dækker ikke alt

Det er blandt andre nogle frisører i Kolding, København, Esbjerg, Vejen, Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og på Bornholm, som sætter priserne op.

Maria Quist tror, at mange frisører kommer til at gøre det samme.

Hjælpepakkerne dækker nemlig ikke alle omkostninger til medarbejdere, og derfor bliver det cirka 10-20 kroner dyrere per kunde i hendes saloner:

- Vi bliver nødt til at stige i priserne for at komme igennem det her og for hurtigst muligt at få noget likviditet ind på kontiene.

I Kolding sætter frisør Dorte Holk prisen op med 10 procent i sin salon, Holck Intercoiffure.

Ikke en generel tendens

Det er helt naturligt, at priserne bliver sat op, mener formanden for organisationen for selvstændige frisører og kosmetikere, Connie Mikkelsen.

For branchen bløder, siger hun.

- Det er naturligt, fordi de har mistet og mister ekstremt mange penge i øjeblikket, fordi de er tvangslukket. Men også fordi med de restriktioner, der kommer, så vil det måske også betyde, at de ikke vil kunne tage så mange kunder ind i deres salon.

Connie Mikkelsen fortæller dog også, at der ikke er tale om en generel tendens, selvom flere frisører vælger at tage mere for en klipning.

Allerede dyrere

Siden 1. marts har frisørerne på Bornholm måttet byde kunderne velkommen tilbage i stolen. Men selvom de allerede er i gang med at få styr på coronahåret, så har flere frisører her også valgt, at det skal være dyrene at gå til frisør.

Selvom Marianne Beisner har sat priserne op med 20-45 kroner i sin salon, så fortæller hun, at kunderne bakker hende op. Privatfoto (Foto: © PRIVATFOTO)

Marianne Beisner er frisør i Rønne på Bornholm, og hun har fået del i hjælpepakken og fået udskudt momsen. Men det er ikke nok til, at salonen kan køre rundt. Derfor koster det nu 45 kroner mere for en herreklip og 20 kroner mere for en dameklip hos hende.

- Jeg er hårdt ramt ligesom mange andre frisører. Så jeg er nødt til det. Jeg kan regne med nogle hundrede kroner ekstra hver dag, når jeg har hævet prisen. Alt har betydning, siger hun.

Regeringen har endnu ikke meldt ud, hvornår frisørsalonerne igen må åbne og svinge saksen. Men både Connie Mikkelsen og Maria Quist håber, at frisørerhvervet er med i genåbningen, som er varslet 6. april.