Frivillige løb 120 km i protest mod lukning af sygehus

Mere end 400 deltog i dag i en stafet fra Tønder til Vejle med en masse høringssvar.

Der var en del ømme ben i Vejle forud for dagens regionsrådsmøde i Region Syddanmark.

Det sidste døgns tid har mere end 400 borgere nemlig deltaget i en stafet hele vejen fra Tønder til Vejle for at forsøge at redde det lukningstruede Tønder Sygehus.

Tiltaget er blevet stablet på benene af foreningen Tønder Sygehus' Venner.

Foreningen har samlet en masse høringssvar ind, siden det blev offentliggjort i januar, at en lukning af Tønder Sygehus er et af forslagene i Region Syddanmarks sparekatalog.

Og folk har været meget engageret i sagen, fortæller Tina Grøhn fra Tønder Sygehus' Venner.

- Der er en fælles forståelse for, at vi kæmper for noget godt, og at vi bliver nødt til at hjælpe hinanden med at bevare Tønder Sygehus. Så det har været en rigtig positiv oplevelse, siger hun.

En af løberne på distancen fra Kolding til Vejle er Volkert Truelsen. Han havde taget fri fra arbejde for at kunne deltage.

- Vi er cirka 10 stykker, der har løbet de 31 kilometer sammen. Det har været en stor fornøjelse at være sammen om sådan en tur, fortæller han.

Den korteste vej via landevejen fra Tønder til Vejle er på cirka 110 kilometer.

Regionens sparekatalog

  • Samlet set skal Region Syddanmark spare cirka 200 millioner kroner i budgettet i 2016.
  • 13 millioner skal findes i administrationen, mens de resterende 187 millioner kroner skal hentes gennem besparelser på sundhedsområdet.
  • Derfor har Region Syddanmark lavet et sparekatalog på i alt 210 millioner kroner, hvorfra politikerne skal vælge, på hvilke områder der skal spares.
  • Udover Tønder Sygehus finder man i sparekataloget blandt andet også forslag om, at Skadeklinikken i Grindsted og Fredericia lukkes.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.