Gammel skammel solgt for 860.000 kroner på auktion

Der er tale om dansk auktionsrekord, da en taburet blev solgt for 860.000 kr.

Denne skammel af den sønderjyske møbelsnedker Peder Moos er netop blevet solgt til 860.000 kroner. (© Bruun Rasmussen)

Auktionshuset Bruun Rasmussen har rundet årets første internationale auktion i Bredgade af med en dansk auktionsrekord på hele 860.000 kr. for en taburet af den sønderjyske møbelsnedker Peder Moos.

- Der var stor international interesse for den unikke taburet af Peder Moos, siger Peter Kjelgaard, der er leder af Bruun Rasmussens afdeling for design og kunsthåndværk i det 20. århundrede, i en pressemeddelelse.

Forud for auktionen har skamlen været udstillet i Paris og London. Den er fra 1948 og var vurderet til mellem 400.000 og 600.000 kroner.

Møbelsnedkeren lavede møbler frem til 1991, men ikke så mange. Ifølge Peter Kjeldgaard er skamlen et helt specielt møbel.

- Han rammer fuldstændig plet i forhold til, hvad man kan forestille sig inden for møbelkunst. Han har nærmest brugt uendelig tid på at skabe denne lille ting. Den her skammel er så fin og raffineret, sagde Peter Kjelgaard forud for auktionen til DR Syd.

Sidste år blev et af Peder Moos' borde solgt for over seks millioner kroner.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.