Genbrugsbutik bruges som losseplads: Folk afleverer haveaffald og døde kattekillinger

Hver eneste dag modtager Frelsens Hær ved Esbjerg ødelagte og ubrugelige ting.

Ødelagte møbler og ubrugelige hårde hvidevarer er blandt de ting, folk har efterladt ved Frelsens Hærs genbrugsbutik i Esbjerg uden for åbningstiden. (© Frelsens Hær Esbjerg)

Frelsens Hær i Esbjerg er glade for at modtage ting, de kan sælge i butikken. Men hver eneste dag afleverer folk beskidt tøj og porcelæn, smadrede møbler og haveaffald foran butikken.

Det skriver B.T.

En enkelt gang havde nogen efterladt en sæk med døde kattekillinger foran genbrugsbutikken, fortæller Anni Nielsen, der er butikschef ved Frelsens Hær i Esbjerg.

- Det var en forfærdelig oplevelse, siger hun.

Når de ansatte i genbrugsbutikken åbner butikken, slår de dagligt dørene op til et bjerg af ting, de slet ikke kan sælge i butikken.

- Det er hver eneste dag, vi står med problemet. Det er møbler, der er tisset på og gryder med madrester i, siger hun.

  • (© Frelsens Hær Esbjerg)
  • (© Frelsens Hær Esbjerg)
  • (© Frelsens Hær Esbjerg)
  • (© Frelsens Hær Esbjerg)
  • (© Frelsens Hær Esbjerg)
  • (© Frelsens Hær Esbjerg)
1 / 6

Genbrugsbutik fik snavset undertøj

Også i Frelsens Hær Sønderborg får butikken hver uge ting ind, som burde være læsset af på lossepladsen, fortæller den daglige leder, Lone Bell.

- Det er vaskemaskiner, køleskabe, gamle møbler, der er skilt ad og brugt undertøj, der ikke er vasket inden aflevering. Det er ulækkert.

Ikke nok med, at det er en ubehagelig oplevelse for de ansatte i genbrugsbutikken. Så er problemet også en bekostelig affære for Frelsens Hær.

Frelsens Hærs genbrugsbutik ved Esbjerg har forsøgt at stoppe problemet ved at oplyse folk på butikkens facebookside. (© Frelsens Hær Esbjerg)

- Vi vil gerne samle en masse penge ind til velgørenhed, men når vi skal betale for at få fjernet alt det her affald, så er der jo nogen, der bliver snydt for de penge. Det er en kæmpe post for os hver eneste år, siger Anni Nielsen.

Problemet er udbredt i hele landet

Fænomenet er et velkendt problem i mange genbrugsbutikker, mener Jeanette Bauer, der er pressechef i Kirkens Korshær.

- Det sker tit, og ikke kun hos os. Men jeg vælger at tro på, at folk gør det af et godt hjerte, når de tænker, at andre kan bruge deres ting, selvom de er smadrede.

Jeanette Bauer har ikke noget bud på, hvordan problemet kan løses, og hun ærgrer sig over, at de ansatte så ofte står med problemet.

- Det er klart, når de skal bruge tid på at sortere affald, er det tid, der går fra at samle penge ind til udsatte i Danmark.

I Esbjerg har Anni Nielsen i øjeblikket en vagt til at gå forbi butikken om søndagen efter lukketid. Alligevel stod der allerede mandag et nyt læs affald foran butikken.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk