Gerningsmand bag tredobbelt drab er idømt livsvarigt fængsel

Syd- og Sønderjyllands politi har haft kontakt til politiet i Syrien, der oplyser, at den mistænkte har tilstået drabene.

Blomster og lys foran lejligheden, hvor den syriske kvinde og hendes to døtre blev fundet dræbt. (Foto: Morten Mørch © dr)

Den 34-årige syrer, der i oktober sidste år, dræbte sin hustru og to døtre på syv og ni år i Aabenraa, skulle være blevet dømt for drabet i Syrien og idømt livsvarigt fængsel.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiet har haft kontakt til politiet i Syrien, der oplyser, at de ikke udleverer egne statsborgere til retsforfølgning i Danmark, men at den mistænkte har tilstået drabene.

Efterfølgende skal han altså være blevet idømt livsvarigt fængsel.

Hustruen og de to døtre blev fundet dræbt i en fryser i deres lejlighed i Aabenraa natten til mandag den 31. oktober 2016.

Ægtemanden og faren flygtede ud af landet kort tid efter, at drabene formodes at have fundet sted.

Sagen kort

  • Natten til mandag d. 31. oktober 2016 fandt politiet liget af en syrisk kvinde på 27 år og hendes to døtre på syv og ni år i en fryser i en lejlighed i Aabenraa.
  • Det var et familiemedlem til kvinden, der henvendte sig til politiet, efter personen ikke havde kunnet få kontakt til kvinden i nogle dage.
  • Politiet kunne ikke finde frem til kvindens mand og far til de to børn, som vidner oplyste, havde taget en taxa til Tyskland tidligt fredag aften d. 28. oktober - kort tid efter, drabene formodes at have fundet sted.
  • Senere fandt politiet frem til, at den 33-årige ægtemand var rejst videre til Tyrkiet.
  • Den 33-årige har været internationalt efterlyst i forbindelse med drabene.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.