Giftskole gav dårligt psykisk arbejdsmiljø

Det høje indhold af miljøgift i en skole i Haderslev har skabt utryghed hos personalet.

Skoleleder Tine Charlotte Poulsen ved de PCB-isolerede vinduer i det rømmede bibliotek på Skolen Ved Stadion. (Foto: Kasper Duncan Gram- DR Syd)

I årevis har lærere og elever på Skolen ved Stadion i Haderslev opholdt sig i indeluft, forurenet af miljøgiften PCB. Og det har betydet dårligt psykisk arbejdsmiljø for lærerne.

I september blev det for høje indhold af PCB opdaget - og man har forgæves forsøgt at bringe indholdet i indeluften ned. Derfor bliver specialskolens elever nu genhuset efter juleferien.

Men tanken om, at man i årevis har opholdt sig i den helbredsskadelige PCB-luft, har taget hårdt på dele af lærerstaben, fortæller Tina Bangsø, der er en af skolens lærere.

Giftig luft skabte utryghed

- Den største utryghed er, at nogen af vores kolleger har fået at vide, af deres læge, at de ikke må opholde sig i de lokaler. Det er godt at det bliver taget alvorligt, men man bliver jo bekymret over konskvenserne på lang sigt, siger hun.

Formanden for Udvalget for Børn og Familier i Haderslev, Bent Iversen, erkender, at det har været en psykisk belastning for lærerne:

60 skoler er for giftige

- Jeg kan kun beklage det, men nu er beslutningen om genhusning truffet og så bliver der handlet hurtigt, og så håber jeg, at folk er tilfredse med det.

På landsplan anslås det, at op mod 20.000 huse og 60 skoler har for høje niveauer af PCB. Det drejer sig hovedsageligt om bygninger opført mellem 1950 og 1977.

Blandt andet er der fundet PCB på Over Jerstal Skole, Lagoniskolen og Bregnbjergskolen i Haderslev.

Facebook
Twitter