Glæde i Esbjerg Lufthavn: 10.000 rejsende kan ånde lettet op

Armene er oppe over hovedet i Esbjerg og omegn, efter at dansk flyselskab overtager konkursramt flyrute.

Det har været helt afgørende for Esbjerg Lufthavn, at flyforbindelsen mellem Esbjerg og Aberdeen kan fortsætte. (Foto: Hanne Høier- DR Syd)

Der er brede smil i Esbjerg Lufthavn og i lokalområdet, efter at det danske flyselskab Danish Air Transport (DAT) overtager flyruten mellem Esbjerg og Aberdeen i Skotland.

- Det er jeg enormt glad for. Vi har et tæt samarbejde med DAT allerede, da de i forvejen flyver på vores rute til Stavanger. DAT flyver også fra Esbjerg til Folkemødet på Bornholm til sommer, siger lufthavnschef i Esbjerg Lufthavn John Nielsen til DR Syd.

Lørdag aften meddelte det britiske flyselskab Flybmi, at selskabet er gået konkurs.

Det betød, at alle flyafgange blev aflyst øjeblikkeligt.

Selskabet har ellers i 28 år fløjet på ruten mellem Esbjerg og Aberdeen.

Flyruten er meget vigtig, da der er mange medarbejdere i olie- og gasindustrien, der benytter sig af ruten.

- Det er meget vigtigt, at den flyrute er blevet genetableret. Det er en rute, der forbinder energimetropolerne Esbjerg og Aberdeen. I 2018 havde vi 80.000 passagerer, og de 10.000 af dem bruger ruten mellem Esbjerg og Aberdeen. Så det er en rute, der er ret vigtig for lufthavnen, siger John Nielsen.

Dejlig nyhed

Også Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen fra Venstre, er lettet over, at ruten hurtigt blev overtaget af et andet flyselskab.

- Det er godt nok en dejlig nyhed. Det er fantastisk, at der er handlet hurtigt, og at ruten er blevet samlet op, så der fortsat er en direkte forbindelse mellem Esbjerg og Aberdeen.

- Det er rigtig vigtigt for erhvervslivet i Esbjerg, da der er store offshore-aktiviteter mellem Esbjerg og Aberdeen. Derfor skal der selvfølgelig være en direkte forbindelse mellem de to byer, siger Jesper Frost Rasmussen.

Det er ikke kun folk i oliebranchen, der benytter sig af ruten, det gør turister også.

Ifølge lufthavnschef John Nielsen er halvdelen af passagererne på et af flyene, der kan rumme 48 personer, i dag turister.

Klar fra 25. februar

For flyselskabet DAT var det oplagt at overtage flyruten, forklarer DAT's administrerende direktør Jesper Rungholm.

- Vi har i forvejen flyruten mellem Esbjerg og Stavanger, og vi har flyopsætningen til det. Derfor kan vi hurtigt starte ruten mellem Esbjerg og Aberdeen op, siger Jesper Rungholm til DR Syd.

Han fortæller, at det først er fra og med mandag den 25. februar, at flyruten mellem Esbjerg og Aberdeen er klar.

- Vi kan simpelthen ikke nå det før. Der er en række praktiske og logistiske gøremål, vi skal have styr på først.

- I Storbritannien har de nogle regler og systemer, der skal op at køre, inden vi kan få lov til at flyve ind og ud af Storbritannien. Vi har også et bookingsystem, der skal op at køre, siger Jesper Rungholm.

Han siger, at de passagerer, der i den kommende uge normalt skulle rejse mellem Esbjerg og Aberdeen, har mulighed for at flyve via Stavanger.

Lufthavnschef John Nielsen siger, at medarbejdere i lufthavnen vil hjælpe de passagerer, der allerede har købt billet, med at få ombooket deres billetter.

Facebook
Twitter