Gør det selv: Nu kan du selv tage en klamydiatest

Du behøver ikke være nøgen med familielægen, et gør det selv-kit klarer klamydiatesten

Sådan kan en Klamydia-hjemmetest se ud (arkivfoto) (© DR)

Det kan være en grænseoverskridende oplevelse at gå til lægen og blive testet for kønssygdommen klamydia. Men nu kan tisseprøver og vatpindetests klares hjemmefra. Hjemmesiden lægelinien.dk giver danskerne mulighed for at bestille test, få anonym rådgivning og også behandling mod sygdommen.

Løsningen er god for mange, mener lægelig rådgiver og indehaver af lægelinien.dk Morten With Feldman.

- Det er fint at have en familielæge, man har kendt i længere tid, men nogle bliver blufærdige, når det handler om seksuallivet eller kønssygdomme. Dem kan vi tilbyde at klare testen på en mere anonym måde, siger Morten With Feldman.

Gør det selv test ikke nok for alle

Men Praktiserende Lægers formand i Region Syddanmark, mener, at man skal passe på. Testen dækker ikke alle kønssygdomme og en negativ prøve betyder ikke altid, at man ikke er blevet smittet.

Man bør derfor i stedet troppe op hos sin læge, siger praktiserende læge og formand for Praktiserende Lægers Organisation i Region Syddanmark Jørgen Skadborg.

- Det er jo ikke hundrede procent, at man ikke har klamydia eller nogen af de andre kønssygdomme, der kan følge med, hvis man har været i risiko for at få klamydia. Det kræver jo, at man er hos sin læge og kan vurdere med sin læge om man skal have en rigtig undersøgelse, siger Jørgen Skadborg.

Sidste år blev 30.881 personer testet positive for klamydia, ifølge Statens Serum Institut.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1048685741848616

Facebook
Twitter