Gråvejr og sjaskregn har kostet købmanden Johan 30.000 kr. om dagen

Det dårlige sommervejr har gjort ondt på de små købmænd i sommerhusområderne.

Købmand Johan Sørensen har ikke haft nok kunder forbi disken i sommerens løb. Det dårlige sommervejr får skylden. (Foto: Mariann Larsen)

De små købmænd i landets sommerhusområder kan ikke mærke en ellers rekordgod sæson for sommerhusudlejning.

Faktisk har man i Danmark haft det højeste antal overnatninger i 10 år, men det dårlige sommervejr har ifølge den 51-årige købmand Johan Sørensen, der har Min Købmand i Øsby og købmanden på Gammelbro Camping i Aarøsund i Sønderjylland, kostet ham omkring 30.000 kroner i tabt omsætning om dagen i juli.

Sommerhusbeboerne er nemlig taget ind til byerne i stedet for at blive ude ved vandet på grund af sommerens dårlige vejr.

- Der har jo i princippet været nok folk herude i området, og sommerhusene har været lejet ud, men turisterne er ikke blevet der. Det vil sige, at vi har ikke fået det samme ud af det, som hvis det havde været 25 grader, siger Johan Sørensen.

Og tendensen har været generel i alle landets sommerhusområder, hvor der simpelthen ikke har været nok grillaftener, fortæller kædedirektør i Spar og Min Købmand, Lars Karstensen.

- Når vi har rigtigt solskinsvejr, så bliver vi som turist eller sommerhusbeboer lidt mere spontan i vores indkøbsmønster, og så vælter vi ind til den lille købmand og tager ting ned fra hylderne til en god grillaften. Men de her grillaftener har der været for få af i år, beretter Lars Karstensen.

Johan Sørensen har drevet butik i næsten 30 år, og i den tid er det én af de værste somre, han har været med til rent økonomisk.

- I tabt omsætning har det kostet mig mellem 850.000 kroner og én million kroner. Det gør rigtig ondt, for det betyder, at jeg ikke kan lave nye investeringer i butikkerne, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.