Grænsebutikker åbner for billige dåsebajere - men du skal bære mundbind

Danskere kan igen bruge grænsehandlen, men det er under coronaretningslinjer.

Et dansk par fra Aabenraa er allerede her til eftermiddag taget til Fleggaard ved Kruså. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Billigere dåsebajere, der ikke skal pantes, skyllemiddel i industrimængder og Nutella i glas, der kan dække flere ugers forbrug, er blandt nogle af de ting, der ikke har kunnet skaffes ved at køre en tur over grænsen de seneste måneder.

Men fra i morgen kan dankortet igen svinges i de tyske grænsebutikker. Fleggaard slår nemlig dørene op, efter at Tyskland de facto har åbnet grænserne for danskere i dag.

- Vi åbner i morgen, men det kan godt være, at der mangler en vare eller to, siger Lars Iversen, administrerende direktør for detail i Fleggaard.

Shoppeturen på den anden side af grænsen bliver dog ikke helt, som den plejer at være.

For det første skal alle i Slesvig-Holsten bære mundbind eller et andet klæde, der dækker både næse og mund, når de er i butikker, i offentlig transport og i taxaer. Overholder man ikke det, kan man få stukket en bøde i hånden.

14 dages karantæne ved hjemkomst

Det andet aber dabei i forbindelse med en tur til Tyskland er, at Danmark stadig fraråder alle ikke-nødvendige rejser til alle lande i verden.

En tur i grænseshoppen tæller ikke som en nødvendig rejse.

Derfor anbefaler myndighederne, at du går i 14 dages karantæne, når du har været i udlandet, også selvom det er en tur på bare et par timer.

Anbefalingen er dog anderledes, hvis du udskyder turen til efter weekenden. Fra mandag åbner grænsen til Danmark for turister fra Tyskland, Norge og Island, ligesom at rejsevejledningen ændrer sig for danskere.

Det betyder, at rejser til Tyskland, Norge og Island ikke længere frarådes fra på mandag, og derefter er det ikke anbefalet at gå i 14 dages karantæne efter hjemkomst.

Facebook
Twitter