Grænsegængerforening: Rejsetiden er ikke påvirket

Foreningen for pendlere er alligevel kritisk over for den midlertidige grænsekontrol.

Pendler-forening har endnu ikke oplevet væsentlige gener ved den midlertidige grænsekontrol. (Foto: Foto: Louise Lind Jensen- DR Syd)

Oprettelsen af grænsekontrollen giver endnu ikke nogen væsentlig betydning for køreturens længde.

Det oplever læge og formand for Grænsegængerforeningen Jürgen Handler.

- Jeg må sige, at der virkelig er tale om en lempelig grænsekontrol. Det tog mig højest fem minutter ekstra at køre på arbejde, siger han.

Den midlertidige grænsekontrol mellem Danmark og Tyskland har tidligere mødt kritik fra Grænsegængerforeningen, som repræsenterer folk, der pendler mellem Danmark og Tyskland.

I går udtrykte Jürgen Handler blandt andet bekymring for, at det ville komme til at betyde forsinkelser på den daglige tur til Danmark over grænseovergangen ved Kruså.

Alligevel synes han, det er ærgerligt, at der nu er kontrol ved grænsen. For det handler ikke kun om praktik, siger han.

- Det er et ærgerligt signal at indføre grænsekontrol i en region, hvor man længe har arbejdet for at have et grænseoverskridende samarbejde i mange henseender. Det er et ualmindeligt tiltag i et ellers åbent EU, og det er selvfølgelig en træls situation, mener Jürgen Handler.

Den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse blev indført mandag 4. januar klokken 12.00. Kontrollen vil i første omgang vare i 10 dage, men kan forlænges i yderligere 20 dage.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.