Grænsekøbmanden Fleggaard er død

Hans Frede Fleggaard blev 85 år gammel.

Hans Frede Fleggaard sov stille ind lørdag. (Foto: Claus Fisker)

Efter flere blodpropper i hjernen er Hans Frede Fleggaard sovet ind.

Det oplyser administrerende koncerndirektør i Fleggaard Jens Klavsen til DR.

I en skriftlig kommentar til DR skriver han, at Hans Frede Fleggaard døde lørdag.

- Det er med stor sorg, at jeg på vegne af familien Fleggaard kan bekræfte, at Hans Frede Fleggaard er død i en alder af 85 år.

- Hans Frede blev ramt af flere blodpropper i hjernen torsdag morgen og er lørdag stille sovet ind, skriver Jens Klavsen.

Slik, øl og vin

Hans Frede Fleggaard har med Fleggaard-butikkerne i årtier lokket danskere syd for grænsen for at handle slik, øl og vin.

Han overtog sin fars 'kolonialhandel' i Padborg i 1960’erne og udvidede sortimentet med blandt andet hårde hvidevarer og køkkener.

Hans Frede Fleggaard satte for alvor Fleggaard-koncernen på landkortet i slutningen af 1980'erne, da han åbnede de første danske butikker på den tyske side af grænsen.

Fleggaard-butikkerne har gennem mange årtier lokket danskerne med tilbud på øl, vin, spiritus og slik. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Trak sig fra den daglige drift i 90'erne

I slutningen af 1990’erne trak Hans Frede Fleggaard sig fra den daglige drift, men har siden holdt tæt kontakt til både koncernens direktion og medarbejdere, fortæller Jens Klavsen videre i den skriftlige kommentar.

Fleggaard har overdraget forretningsimperiet, der også tæller gourmetrestauranten "Fakkelgården" i Kruså, til næste generation.

Efter Hans Frede Fleggaards død udtaler familien blandt andet i en skriftlig kommentar:

- På familiens vegne vil vi udtrykke vores dybe sorg over tabet af vores far, svigerfar, morfar, farfar og oldefar. Vi har kort tid efter tabet af vores mor nu også mistet vores far, som har været en kærlig, spændende, kreativ og iderig far og en gudsbenådet købmand

- Vi har, siden vores far trak sig fra den daglige drift, ført firmaet videre i den ånd og på det fundament, som han skabte, og det agter vi at fortsætte med, lyder det fra familien.

Hans Frede Fleggaard trak sig fra den daglige drift i 90'erne, efter at have ført Fleggaard-koncernen ind i en rivende udvikling. (Foto: ukendt © Scanpix)

Kommer til at savne besøgene på kontoret

Også den administrerende koncerndirektør Jens Klavsen er berørt over tabet.

- Vores grand old man, som Hans Frede ofte blev kaldt internt, var en positiv, festlig og farverig person helt til det sidste:

- Jeg vil savne hans mange besøg på kontoret, og jeg ved, at det samme er gældende for mange af koncernens medarbejdere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk