Grænsekontrol tømmer tysk banegård for flygtninge

Før grænsekontrollen blev indført, var der fyldt på banegården i Flensborg.

Der er tomt på Flensborg Banegård set i forhold til, hvordan det så ud før grænsekontrollen blev indført. (Foto: Hanne Høier © DR Syd)

I efteråret myldrede ankomsthallen på hovedbanegården i Flensborg med flygtninge, tasker og barnevogne. Omkring 500 flygtninge og migranter tog hver dag toget fra den nordtyske by til Danmark.

I dag er billedet et andet. Ankomsthallen er næsten tom.

- Der er flere guider med refleksveste til at hjælpe flygtningene, end der er flygtninge, fortæller Imke Hemsen.

Hun er en af de frivillige guider, der stadig står klar til at hjælpe i Flensborg.

- De har opgivet, fordi Danmark har lukket af ved grænserne, og det er svært at komme igennem til Sverige, fortæller hun.

Da Danmark indførte grænsekontrollen for 10 dage siden, oplevede hjælperne på banegården i Flensborg et markant skifte.

- Før jul havde vi rigtig mange flygtninge, der rejste gennem Danmark mod Sverige, men nu, hvor de har lukket grænserne, kommer der ikke ret mange, fordi de ikke kan komme igennem, fortæller Imke Hemsen.

- Dem, vi møder, er chokerede, fordi mange af dem gerne vil forenes med deres familier i Sverige. De spørger, hvor længe kontrollen varer, og om det på nogen måde er muligt at slippe igennem kontrollen, siger hun.

Når flygtningene spørger til deres muligheder for at komme igennem til Sverige, råder de tyske guider dem til at søge asyl i Tyskland eller vente på, at den danske kontrol forsvinder igen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.