Gymnasieelever spreder hygge: Spiller banko med de ældre

Unge spiller banko en gang om ugen med plejehjemsbeboere. Det handler om, at vi skal tage os godt af hinanden, lyder det fra kommunen.

En gruppe friske gymnasieelever spreder hygge og glæde blandt de ældre med blandt andet et spil banko på Lokalcenter Strandgården i Esbjerg. (Foto: Esbjerg Kommune)

Når der mangler frivillige hænder, træder vi gerne til.

Det viser et nyt projekt i Esbjerg Kommune.

Her er projekt "medborgerskab" nemlig kommet rigtig godt fra land.

Filosofien bag projektet handler om, at man ikke bare kan gå og passe dig selv. Man har blandt andet også et ansvar for sin nabo og for dem på plejehjemmet.

Et af projekterne hedder hyggesprederne, her spiller unge banko med plejehjemsbeboere på plejecenteret i Hjerting i Esbjerg én gang om ugen.

- De unge mennesker forklarer egentlig selv, at det også giver dem en masse, når de er sammen med de ældre. De bliver glade af at komme ud sammen med de ældre, for de ældre kan give noget humor, livserfaring og gode historier til de unge, siger Vicki Kim Andersen, projektleder i Medborgerskab i Esbjerg Kommune.

Og hvis de unge får en masse ud af det, så gør de ældre det også. For de finder ud af noget omkring de unge mennesker, som de ikke vidste, siger Vicki Kim Andersen.

- En af de unge piger havde en næsering, og der spurgte jeg en af mændene, om han ikke også skulle have sådan en næsering. Det var han nu ikke helt sikker på. Men han synes, at den unge pige var rigtig sød, også selvom hun havde en næsering, griner Vicki Kim Andersen.